Foto: RTL

LJUTOG KUHARA BOŽIDARA STIGLA KAZNA! Uplela se policija i inspekcija: Večera za 5 nije jedino od čega će mu ostati gorak okus u ustima

Autor: N.K

Osim po divljanju i burnim svađama u emisiji “Večera za 5”, kuhar Božidar Miodrag u fokus javnosti je dospio nakon što je snimljen kako pere psa miniwashom po hladnoći u samoposlužnoj autopraoni.

Pojavile su se i snimke gdje se vidi kako Božidar drži psa u dvorišnoj zgradi iza rešetkaste prepreke. Dok su gosti bili na dvorištu jer je Božidar pekao šarana na rašljama, jadan pas je zatvoren uporno lajao.

Dok je Božidar prao psa pod pritiskom jake mlaznice, jadničak je cijelo vrijeme pokušavao izbjeći snažan mlaz. Nakon zgražanja javnosti, stigla je i sankcija.

Kako javlja Bjelovar.live, “veterinarska inspekcija Državnog inspektorata obavila je inspekcijski nadzor”.

“Temeljem utvrđenog činjeničnog stanja, protiv vlasnika psa je temeljem Zakona o zaštiti životinja, podnesen Optužni prijedlog nadležnom Prekršajnom sudu u Bjelovaru”, stoji u odgovoru inspekcije.

Međutim, inspekcija nije otkrila koji je točno članak Zakona prekršen niti kako će vlasnik biti sankcioniran. Zato je policija bila puno konkretnija.

Spomenutom vlasniku psa ”stisnuli” su kaznu za nedržanja životinje pod nadzorom što je jedan od prekršaja iz Zakona o prekršajima proti javnog reda i mira, a novčana kazna za to iznosi do najviše 800 kuna.




Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.