Foto: ilustracija

LIJEPE VIJESTI DALEKO SE ČUJU: Majka u Dom zdravlja donijela mrtvo dijete, liječnica ga vratila u život!

Autor: Dnevno

Cijela zemlja ovih danas priča o crnogorskoj pedijatrici Almi Drešević, koja je uspjela u život vratiti dijete koje je progutalo šahovsku figuru. Prošlog četvrtka oko 19 sati u Dom zdravlja na Starom aerodromu u Podgorici, susjed u pratnji prestravljene majke, donio dijete koje nije davalo znakove života.

“Dijete u dobi od godinu i pet mjeseci progutalo je šahovsku figuru. Kako je dijete već bilo mrtvo, nisam imala prilike da razmišljam što ću uraditi. U tom trenutku sam samo znala da moram izvaditi strano tijelo, jer je svaka sekunda bila dragocjena. Srećom, uspjela sam uvući ruku, stisnuti šaku da ne bih figurom oštetila zid jednjaka i izvući je. A onda je počela borba za život.” rekla je Drešević, kako prenosi Alo.

“Kada smo uklonili strano tijelo morala sam raditi reanimaciju usta na usta i masažu srca. Poslije dvije reanimacije, čula sam otkucaje srca. Kada sam odradila treći ciklus reanimacije, prvo je srce počelo kucati, ali morala sam nastaviti jer dijete nije disalo.”, ispričala je ova hrabra pedijatrica.

Nakon što je po četvrti put pružila djetetu umjetno disanje, ono je udahnulo zrak i napokon zaječalo. Djetešce je preživjelo zahvaljujući ustrajanoj i hrabroj liječnici.”U tom trenutku sam znala da je dijete spašeno. Hitna pomoć je već bila na putu, srce je radilo, dijete je disalo. Mislila sam da će možda biti na respiratoru. Ali na moju sreću nije bilo. Dobili smo informaciju da je dijete već u subotu otpušteno kući. Najveće zadovoljstvo koje sam mogla doživjeti je to što je dijete preživjelo i što je dobro.”, rekla je Alma Drešević.

Foto: Alma Drešević/Facebook

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.