Foto: DIV grupa Škveranka/Brodosplit

LIJEPA PRIČA IZ BRODOSPLITA! Radnici dobivaju potpore o kojima drugi samo sanjaju: Rezultat je ‘mali Baby Boom’ u škveru!

Autor: Valneo Kosić

Nikolina, Antonia i Jerka pozdravile su potez vlasnika splitskog škvera kada je uvođenjem internih demografskih mjera, prije dvije godine odlučio dati doprinos poboljšanju ukupne demografske slike, radi očuvanja zaposleničkog kadra, kao i privlačenje novih radnika. Statistički podatci pokazuju da se na proširenje obitelji odlučuje sve manje stanovnika RH, osim na primjeru Brodosplita gdje je od uvođenja mjera, u posljednje dvije godine rođeno 144 ‘malih Škveranki i Škverana’, i njihov broj će uskoro biti povećan.

“Brodosplitove demografske mjere uspješno se provode i donose nam veliku sigurnost. Izuzetno sam zahvalna što mi poslodavac pruža potporu tijekom porodiljnog dopusta, pa mogu bezbrižno uživati u majčinstvu. Stoga sam ja i mojih 19 kolegica na rodiljnom dopustu, gdje s veseljem iščekujemo rođenje djece. I opet treba ponoviti da je Brodosplit ne samo generator razvoja i povećanja radnih mjesta nego i pronatalitetna kompanija”, ističe pravnica u kadrovskoj službi Antonia Radović (36), majka šestogodišnjeg Bepa.

Svim zaposlenicima DIV Grupe za svako novorođeno dijete se isplaćuje neto iznos od 5.000 HRK, a u slučaju da oba roditelja rade kod u kompaniji – iznos se udvostručuje. Roditeljima troje i više malodobne djece daje se poseban mjesečni doplatak od 200,00 kn za treće i svako sljedeće dijete, što kroz period odrastanja i podizanja djece od strane roditelja iznosi ukupno oko 40.000kn po svakom roditelju, tj. 80.000kn ako su oba roditelja zaposlena u kompaniji.

Također u slučaju redovnog studiranja pojedinog djeteta dobna granica se za tu mjeru pomiče s 18 godina na 22 godine ili do kraja redovnog studiranja. Svake godine za blagdan sv. Nikole sva djeca do 15 godina daruju se u najvećem neoporezivom iznosu, te se za tu priliku organiziraju druženja i podjela poklona kako bi im te dane učinili što radosnijima. Oboljeloj djeci zaposlenika doniraju se potrebna sredstva za podmirivanje dodatnih troškova povezanih s liječenjem.

U Brodosplitu svakodnevno radi preko 2200 radnika, a uvedene mjere pozitivno su utjecale da se mnogi radnici odluče za proširivanje obitelji. U DIV Grupi se trudimo i nastojimo zadržati i sve postojeće radnike potičući pronatalitetnu politiku pa jedini u Hrvatskoj svakoj radnici koja je zaposlena u bilo kojem od tvrtki iz grupacije temeljem Ugovora o radu na određeno vrijeme, automatski u slučaju trudnoće odnosno porodiljinog dopusta dajemo Ugovor na neodređeno vrijeme, čime se želi otkloniti uzrok odgađanja odluke o roditeljstvu zbog tog možebitnog razloga.

(FOTO) HRVATSKA MORNARICA DOBIVA 4 NOVA BRODA: Ove čuvare Jadrana gradit će Brodosplit!




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.