Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

LIJEČNICI LJUTI NA VLADU! Ne žele glumiti policajce koji će građanima uzimati vozačke: Radije ćemo u mirovinu!

Autor: M.P.

Liječnici obiteljske medicine ljuti su na vladu jer su odbijeni svi njihovi prigovori na zakon po kojem bi svojim pacijentima trebali oduzimati vozačke dozvole zbog zdravstvenog stanja.

Liječnica obiteljske medicine Vesna Potočki smatra, to je nonsens.

“Trećina pacijenata koji su se danas prijavili za pregled sigurno bi otišla sa zabilješkom. Došao je s kurjim okom koje se upalilo i sad više nije siguran hoće moći s tim kočnicu stisnuti. On će isto sigurno otići kući s tom zabilješkom”, rekla je Potočki za Dnevnik Nove TV.

‘Zakon je neprovediv’

Liječnici smatraju da je zakon neprovediv jer nema ni pravilnika s popisom svih bolesti zbog kojih bi trebali oduzimati vozačku. Nataša Ban Toskić, predsjednica Koordinacije liječnika obiteljske medicine (KoHOM), smatra da će ovo dovesti do neujednačenog postupanja liječnika diljem Hrvatske, a narušit će se i odnos pacijenta i liječnika jer će neki na pregled doći autom, a kući pješke.

Naime, policija će prilikom elektronske provjere odmah vidjeti liječničku zabranu te slijedom toga mogu kazniti vozače za vožnju bez vozačke dozvole.

Najviše bi štete mogli pretrpjeti oni koji vožnjom zarađuju za život. Liječnici poručuju, zakon će poštovati, no od 2000 liječnika obiteljske medicine polovica ima uvjete za mirovinu i mnogi će radije odabrati to nego biti policajci.




Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.