Foto: Unsplash/ilustracija

LIJEČNICI IZ PAKLA: Umro im pacijent, optuženi za nesavjesno liječenje

Autor: Dnevno.hr

Da u zdravstvu ima svega, dobro je znano.

No, najgore je kad dođe do smrtnog slučaja za kojega mnogi misle da se mogao izbjeći.

Općinsko državno odvjetništvo u Puli je nakon provedene istrage podiglo optužnicu protiv troje okrivljenika zbog osnovane sumnje da je svaki od njih počinio po jedno kazneno djelo protiv zdravlja ljudi nesavjesnim liječenjem.

Nisu mu propisali terapiju

“Optužnicom se okrivljenu 42-godišnjakinju tereti da 26. srpnja 2020., u zdravstvenoj ustanovi na području grada Pule, kao liječnica te zdravstvene ustanove, nije provela potrebne mjere prevencije, dijagnostike i liječenja, kao i da je propustila kontrolu pacijenta zbog čega je propustila odrediti pacijentu obvezno uzimanje terapije.

Okrivljenog 56-godišnjaka i 35-godišnjaka se optužnicom tereti da su, kao medicinsko osoblje te zdravstvene ustanove, propustili obavljati stalni nadzor nad pacijentom pa su propustili obavijestiti liječnika o pogoršanju bolesti pacijenta.

Propusti okrivljenika su, tereti ih se, doveli do pogoršanja bolesti pacijenta i smrtnog ishoda”, priopćio je DORH.

Čekaju se daljnji postupci.




 

 




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.