Foto: Matija Habljak/PIXSELL/Ilustracija

LIJEČNICA POSLALA OZBILJNO UPOZORENJE: Nećemo imati gdje s hitnim pacijentima ako brojke nastave rasti

Autor: Dnevno.hr

Renata Čulinović Čaić, predsjednica Hrvatskog liječničkog sindikata i liječnica Županijske bolnice Čakovec, govorila je o opterećnosti zdravstvenog sustava zbog epidemije covida-19.

Kako kaže, u čakovečkoj bolnici nikad nije bilo ovako loše stanje što se smještajnih kapaciteta tiče.

Navodi da imaju dvije velike bolničke zgrade od kojih je novija potpuno puna covid pacijentima, a druga je napola puna te su u drugoj polovici na jednom odjelu smještena tri različita odjela, odnosno tri specijalnosti.

“Stanje je teško i nadam se da nećemo morati dalje oslobađati prostore za ljude koji nisu oboljeli od covida”, dodala je u Dnevniku N1 i upozorila da Hrvatskoj nedostaje liječnika i sestara.

‘Ako se rast brojki nastavi, nećemo imati gdje s hitnim pacijentima’

Smatra da treba prikupiti podatke o onima kojima je prošlo više od šest mjeseci od druge doze cjepiva jer im se čini kako su podložniji ponovnoj zarazi, a također kaže da bi Stožer trebao uvesti stroge mjere da bi spriječili širenje zaraze.

“Imat će probleme vrlo brzo da nećemo imati gdje s hitnim pacijentima ako se ovako stanje i ovakav rast brojki nastavi”, dodala je.

Poruka protivnicima mjera

Ima i poruku za sve one koji se protive mjerama.




“Samo neka zamisle što kada se dogodi da netko iz njihove obitelji zatreba hitnu pomoć, a nemamo ih kuda smjestiti. To su problemi zbog kojih mi stalno govorimo da se treba boriti protiv korone, da se treba cijepiti i da je to jedini sigurni način zaštite jer čak i ovi koji su cijepljeni, a prošlo im je šest mjeseci pa se zaraze – kod njih se razvije lakši oblik koji ne zahtijeva hospitalizaciju, nisu oni ti koji zauzimaju mjesti nego se u velikoj većini rad o onima koji nisu uopće cijepljeni ili nisu preboljeli covid.”

O jučerašnjem prosvjedu

Komentirala je i jučerašnji prosvjed protiv covid-potvrda.

“Taj prosvjed me užasno razljutio, nisam mogla vjerovati svojim očima i ušima što se tamo događa, tko su ti ljudi, čime razmišljaju, kakve bi im brojke trebalo pokazati da bi shvatili da se radi o ozbiljnom problemu koji nas sve jednako ugrožava. Žali Bože trošiti riječi na takvo nešto”.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.