Photo: Goran Stanzl/PIXSELL/Ilustracija

LAŽNI SVEĆENIK ‘BLAGOSLIVLJAO’ KUĆE U PREDGRAĐU OSIJEKA? U jednoj mu novac dalo dijete. Policija otvorila istragu

Autor: Dnevno.hr

Nakon što se u medijima pojavila informacija da je u Višnjevcu, prigradskom naselju Osijeka, prošli tjedan u blagoslov kuća odlazio lažni svećenik, pokrenuta je policijska istraga.

Sve je krenulo od nedjeljne mise u  Župi sv. Luke u Josipovcu.

Tamošnji je župnik Ivica Rebić vjernike na nedjeljnoj misi izvijestio kako su se nekoliko dana ranije u ulici Vladimira Nazora u Višnjevcu pojavile dvije osobe koje su se lažno predstavljala i ulazile u obiteljske kuće pod izlikom blagoslova.

Župnik Rebić je rekao da su, koliko je upućen, bili u dvije kuće, u jednoj im je vrata otvorilo dijete koje je bilo samo kod kuće te koje im je dalo nešto novca. U drugoj kući bila je starija osoba koja je posumnjala da se radi o prevarantima pa je sve prijavila, piše Jutarnji list.

Policija je za sve doznala iz medija, jer im nitko ranije nije ništa prijavio. Poslali su pohodnju na teren, a zasad znaju da je riječ o maloj materijalnoj šteti. Kako je rekao Zoran Kon, glasnogovornik PU osječko-baranjske, nastoje utvrditi je li bila riječ o lažnom predstavljanju pod izlikom blagoslova ili je u pitanju nešto drugo.

To drugo moglo bi se odnositi na podatak da su prošloga tjedna neki muškarci u civilu u Višnjevcu obilazili ulice, zvonili na vrata obiteljskih kuća i nudili ukućanima katoličke kalendare i vjerske sličice za 2022. godinu, pa nije isključeno da se i ovdje radi o tome.

Na Facebook stranici Župe objavljen je i raspored blagoslova, koji je i fizički u obliku letaka podijeljen po kućama, a ulica Vladimira Nazora po tom je rasporedu na redu bila 10. siječnja, a ne prošloga tjedna kada je navodno lažni svećenik išao u blagoslov.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.