Foto: Bruno Konjevic / CROPIX

LABURISTI PROZVALI BANDIĆA! ‘I kornjača ubrza korak za vrijeme potresa, on ubrzava samo kad treba zaraditi za svoj džep’

Autor: Dnevno

Puna su dva tjedna prošla od razornog potresa u Zagrebu, a građanke i građani, posebno u području epicentra potresa te samog centra grada, prepušteni su stihiji i jedino organiziranim grupama građana i volontera.

Zagrebom, u doba krize, jednostavno, spontano i realno upravljaju sami građani i volonteri koji rješavaju pitanja oko potresa jer očito je da za to nije sposoban Milan Bandić, gradonačelnik, usprkos što, pod zadnje, vodi i Stožer civilne zaštite grada Zagreba, poručuju zagrebački Laburisti. Ili mu to uopće nije bitno.

Ističu da jedino čime realno Bandić želi upravljati su sumnjivi projekti kupoprodaje i rasprodaje na račun gradskog proračuna kojim, nažalost, još ne upravljaju građani. “Kapitalni projekti”, tzv. hvalospjevi Bandiću se nastavljaju, a jedino čime bi se sad trebala baviti gradska uprava je kombinacijom krize korona virusa i potresa, i to po hitnom postupku.

“I kornjača ubrza korak u vrijeme potresa, a Bandić je usporio pomoć Zagrepčankama i Zagrepčanima i to drastično. Ubrzava korak samo kad su pitanja kako zaraditi za vlastiti džep i zadovoljiti velike apetite svojih pajdaša”, poručio je Igor Matijevac, povjerenik Hrvatskih laburista za Grad Zagreb.

Milan Bandić u doba dviju najvećih kriza Grada Zagreba, potresa i korona virusa, još nema rješenja za dijelove grada zahvaćene potresom iako je mogao organizirati struku, od građevinara do statičara kako bi se kvalitetno pružila podrška najugroženijim stanovnicima, onima koji su ostali bez svojih domova, kao i onima za koje se još ne zna pravo stanje sigurnosti u domu.

Igra se ping-pong s građanima, ne zna lijeva što radi desna, ističu zagrebački Laburisti, i to u vrijeme kad bi trebalo sve „dihtati“ i raditi poput urice.

“Bandić je izvrsno organiziran samo za sebe, ali ne i za građane grada kojeg vodi jer u vrijeme nakon potresa još dodatno potresa Zagrepčanke i Zagrepčane komunikacijom “zamućene vode” da se ne vidi što se radi. Umjesto da pruži organiziranu fizičku i psihološku podršku građanima održava konferencije s monolozima koje ne vode nikuda, a na realna pitanja ne daje odgovore”, zaključuje Matijevac.




JAVNI NATJEČAJ VLADE ZA KORONA PROFITERE! Laburisti: ‘Nedopustivo je prodavati zemljišta u doba krize’




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.