fbpx
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KUŠČEVIĆ O SRAMOTNOJ PRENAMJENI “Nisam sebi pogodovao, učinio sam to zbog svih građana’

Autor: Dnevno

Nakon što je izjavio da “Bogu hvala, ima toliko nekretnina da ih ne može sve pratiti”, a još manje popisati u katastar, pa nakon što su mediji otkrili da je kao načelnik Nerežišće utjecao na to da se izmijeni Prostorni plan kako bi svoju štalu mogao prenamijeniti u stambenu zgradu, ministar uprave, Lovro Kuščević izdaje priopćenje kojim se dodatno sramoti.

Najprije se požalio kako mu je izmjena zakona onemogućila da uzgaja kuniće i piliće, a potom je rekao da je općina, kojoj je on bio na čelu, mijenjala Prostorni zakon radi svih građana, a ne kako bi pogodovao sebi.

Kuščevićevo priopćenje prenosimo u cijelosti.


“Nastavno na medijske natpise u svezi legalnosti dviju nekretnina u vlasništvu ministra Kuščevića u Nerežišćima, očitujemo se kako slijedi: Sukladno zakonskim propisima gospodarski objekt – štala u Nerežišćima izgrađena je prema građevinskoj dozvoli te je za istu ishođena i uporabna dozvola (završno Izvješće nadzornog inženjera), a predmetni objekt je služio za uzgajanje kunića i peradi. Kasnijim Izmjenama i dopunama Prostornog plana Općine Nerežišća zabranjena je izgradnja gospodarskih objekata- štala na udaljenosti od naselja manjoj od 200 metara.

Kao kompenzacijska mjera za sve dotad izgrađene gospodarske objekte koji se nalaze u tom pojasu, omogućena je promjena namjene. Stoga je za predmetni objekt ishođena građevinska dozvola za promjenu namjene, a nedugo nakon toga i nova uporabna dozvola sukladno novoj namjeni. Prostorni plan, odnosno izmjene i dopune prostornog plana, usvojeni su odlukom Općinskog vijeća, a ne odlukom načelnika, a odnose se na cjelokupno područje Općine Nerežišća, točnije na svu gradnju unutar iste te na sve investitore pod jednakim uvjetima. Dakle, ne radi se o pogodovanju, već o izmjenama i dopunama Prostornog plana sukladno potrebama svih stanovnika Općine Nerežišća.

Istina je kako sam napravio propust i nisam predao zahtjev za upis u katastar, no čim sam upozoren, predao sam navedene zahtjeve i očekujem provedbu istih. Ukoliko bude pokrenut prekršajni postupak i budem prekršajno kažnjen, postupit ću po odluci suda”.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.