Photo: Luka Stanzl/PIXSELL

‘KUMA TELEVIZIJE’ I HDZ-ovka KOJA REDA SKANDALE: Zbog kritike na račun svoje imovine u eteru emisije napala novinara!

Autor: Ines Brežnjak

Europarlamentarka Dubravka Šuica ponovo se našla u središtu skandala, nakon što je sa sjednice HDZ-a procurio njezin komentar da je evidentno da mediji pokušavaju srušiti HDZ, a da se to vidi iz toga što “Banovinu zovu Banijom”.

Njezina kontroverzna izjava pokrenula je lavinu reakcija, no to nije prvi puta da se potpredsjednica Europske komisije i povjerenica za demokraciju našla na meti javnih kritika. Šuici se do sada u njezinoj karijeri omaklo sličnih ispada…

“Kuma televizije”

U travnju prošle godine, revoltirana izjavama jednog gledatelja koji je na lokalnoj dubrovačkoj televiziji kritizirao njezinu imovinu, nazvala je istu emisiju te u eteru ‘oprala’, odnosno napala novinara Paska Tomaša jer je dopustio gledatelju da u programu uživo iznosi “objede, neistine, dezinformacije” o njezinoj imovini.

Šuica je tada u svom skandaloznom istupu naglasila kako je ona “kuma Dubrovačke televizije, a oni dopuštaju da se građani na nju nabacuju smećem i blatom”.

Zbog tog ispada, europska pučka pravobraniteljica otvorila je istragu protiv Šuice.

Na meti kritika zbog imovine




U listopadu 2019. godine, Šuica je postala predmet sprdnje zbog svojeg engleskog. Naime, ona je profesorica engleskog jezika i književnosti te njemačkog jezika, predavala je na brojnim školama, no kada je potpredsjednica Europske komisije progovorila, ljudi su ostali zatečeni. Spočitavali su joj tada da njezin engleski „nije nimalo fluidan, govori isprekidano, zamuckuje i često traži riječi“.

Na meti kritika često je europarlamentarka i zbog svoje imovine, koja je za hrvatske prilike ogromna. Svojevremeno se pričalo da Šuičina imovina teži vrtoglavih pet milijuna eura, no ona je za tu informaciju tvrdila da je lažna.

Šuica je davnih godina obnašala dužnost gradonačelnice Dubrovnika, a njezinih osam godina mandata nije prošlo bez afera. U tom periodu, prozivalo ju se da je pogodovala građevinskom lobiju, sporna je bila i prenamjena zemljišta na Nuncijati, a tvrdilo se i da je preskupo platila uređenje “zlatnog zahoda” u Gradskoj vijećnici, čiji je kvadratni metar stajao četiri tisuće eura.




Kao gradonačelnica Dubrovnika, 2005. godine izabrana je za najbolju gradonačelnicu u Hrvatskoj, a godinu kasnije dospjela je i među deset najboljih gradonačelnika svijeta.

Šuica je inače u jednm prilikom kazala da “nitko ne može biti veći Hrvat ili Hrvatica od nje i kolega iz HDZ-a”.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.