Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KUJUNDŽIĆ USRED NOVOG SKANDALA: Obitelj ministra kupila kuću, za koju nije jasno odakle novac!

Autor: Dnevno

Ministar zdravstva Milan Kujundžić, zagazio je u još jedan skandal. Naime, Telegram je doznao kako bi se Kujundžić mogao naći u problemima zbog kupnje kuće, za koju nije baš jasan dotok financija.

Supruga Milana Kujundžića krajem prošle godine kupila je još jednu kuću u Zagrebu. Kako je 12. prosinca 2019. upisao u imovinsku karticu, vlasnica je njegova supruga Tatjana Kujundžić koja je kuću s okućnicom u Maksimiru, ukupne površine 288 četvornih metara, platila 1,462.500 kuna. Pri obveznom nadopunjavanju imovinske kartice, Kujundžić je upisao kako su do nove nekretnine došli “kupnjom od drugih izvora dohotka, novčanom pozajmicom te zaduženjem kod banke (kredit)”.

Ali, Telegram je pak istražio i doznao kako je ova priča sporna u nekim segmentima.

Naime, iz imovinske kartice nisu vidljiva sredstva iz kojih je obitelj Kujundžić mogla isplatiti ovu nekretninu do kraja, a ministar je u razgovoru kazao kako je od nekoga posudio 300.000 kuna, no iznos te pozajmice nije upisao u karticu.

Za ostatak iznosa (412.500 kuna) Kujundžić je rekao da je podmiren iz štednje, što se ne poklapa s podacima koje je dostavio Povjerenstvu za sukob interesa.

Njegova je supruga krajem prošle godine kupila je kuću za 1,462.500 kuna, za koju je u studenome prošle godine u PBZ-u podigla kredit u iznosu 750.000 kuna. Tim kreditom pokriveno je samo pola cijene koju je platila, a do punog iznosa nedostaje 712.500 kuna.

U odgovoru za Telegram, Kujundžić je kazao kako su “posudili 300.000 kuna od obiteljskog prijatelja”, no ministar nije htio odgovoriti od koga je posudio novac. No i nakon posudbe, do punog iznosa nedostajalo je 412.500 kuna, a Kujundžić je Telegramu kazao kako je taj iznos “podignut s računa u PBZ-u”.

Imovinska kartica pak pokazuje drugo – od 2016. godine do danas, u njegovoj imovinskoj kartici stoji kako supruga i on imaju 275.000 kuna ušteđevine. Taj iznos ostao je nepromijenjen i nakon što su kupili kuću.

Na sve navedene nelogičnosti oko ispunjavanja imovinske kartice upozoreno je i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, koje je potvrdilo da će napraviti redovitu provjeru podataka iz izvješća o imovinskom stanju s podacima prikupljenim od nadležnih tijela.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.