Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KUJUNDŽIĆ U GADNIM PROBLEMIMA: Kako će ovo objasniti? Lagao je o vrijednosti druge kuće u Zagrebu

Autor: Dnevno V.K

Obitelj minsitra zdravstva Milana Kujundžića kupila je novu kuću u zagrebačkom Maksimiru, no iz ministrove imovinske kartice nije jasno odakle im novac za to, a u sve će se uključiti i povjerenstvo za sukob interesa. Međutim, Telegram  piše da će ministar trebati obrazložiti mnogo veću nepravilnost, a osim toga jasno je da je lagao novinarima o cijelom slučaju.

Naime, ministar u imovinskoj kartici ima prijavljenu kuću na Markuševcu koja prema imovinskoj kartici vrijedi 900.000 kuna, što je prema službenoj procjeni banke daleko ispod stvarne cijene. Da se se brojke ne poklapaju pokazuje i činjenica da je kuća na Markuševcu stavljena pod hipoteku za kredit nove kuće u Maksimiru te je u ugovoru s PBZ-om procjenjena na 2,177.220 kuna.

Telegram je došao i do ugovora o kreditu iz 2010 godine gdje je kuća na Markuševcu također procijenjena na 2,373.450 kuna. Dakle gotovo milijun i pol kuna više nego je ministar prijavio Povjerenstvu za sukob interesa. Procjena je vršena u tri navrata i svaki put put je iznosila oko 2 milijuna kuna. Najkonzervativnija procjena iznosila je 1,680.000 kuna.

Povrh toga, ministar i njegova obitelj zatvorili su kredit koji je podignut na rok od 10 godina u samo tri godine, a da su ga zatvorili nije prijavio u imovinsku karticu, pa tako i dalje stoji da njegova supruga mjesečno otplaćuje rate u iznosu 4600 kuna.

Autor:Dnevno V.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.