Kujundžić nakon ovog neće spavati! Je li ovo početak kraja? Otkriven još veći krimen

Autor: Dnevno

U jeku afere s nekretninama u kojoj se našao Milan Kujundžić stižu nove inkriminirajuće informacije koje će mu zasigurno zadati glavobolje. Sudeći po tome kako ovo izgleda, ministar se nalazi u sve većim i većim problemima.

Naime, kako javlja Telegram, Tvrtka Tatjane Kujundžić prodala je kuću Tatjani Kujundžić i suprugu Milanu privatno, za tri puta manju cijenu od procjene za kreditiranje te kuće…

Podsjetimom,  ministar Milan Kujundžić prikazao je neobičnu vrijednost svoje kuće u Markuševcu u prijavi Povjerenstvu za sukob interesa. Kada je stupio na dužnost ministra, kuću u novogradnji od 131 kvadrat zatvorenog stambenog prostora, s dvije velike terase, dvije garaže i ogromnim vrtom, prijavio je na samo 120.000 eura.

Kuću u Markuševcu Kujundžići su 2010. za 100.000 eura otkupili od tvrtke Zidni vrt d.o.o., u vlasništvu ministrove supruge Tatjane Kujundžić. Danas likvidirana tvrtka bavila se izgradnjom stambenih i poslovnih prostora, a jednu od nekretnina, kao direktorica i vlasnica tvrtke, Tatjana Kujundžić prodala je suprugu i sebi. Godinu dana nakon ove transakcije, račun tvrtke je blokiran, a Tatjana Kujundžić tri godine ne podnosi financijska izvješća za svoju tvrtku. Zidni vrt zato je likvidiran 2014. godine.

Iz ugovora o kupoprodaji, kojim Telegram raspolaže, jasno se vidi kako je prodavatelj tvrtka Zidni vrt koju zastupa Tatjana Kujundžić, a kupci su Tatjana i Milan Kujundžić kao privatne osobe. Vrijednost kuće navedena je kao 100.000 eura, s uključenim PDV-om. Kako bi mogli realizirati otkup kuće, Kujundžići u isto vrijeme podižu stambeni kredit u PBZ-u, koji glasi na suprugu, s ministrom kao solidarnim dužnikom.

Prema ugovoru o kreditiranju, vještaci PBZ-a istu su kuću u tom trenutku procijenili drastično drugačije: 2,3 milijuna kuna, odnosno 316 tisuća eura. Kupoprodajni ugovor sklopljen je 30. kolovoza 2010., a ugovor s bankom dva tjedna kasnije, 15.9.2010.

Dakle, u trenutku kada su iz vlastite tvrtke kupovali kuću za 100 tisuća eura, obitelj Kujundžić uzima kredit za koju vještaci PBZ-a tu istu nekretninu procjenjuju na gotovo tri puta viši iznos.

Čak i prema cijenama nekretnina na zagrebačkom tržištu te 2010. godine cijena od 100.000 eura djeluje neuvjerljivo. Ispada da su kvadrat platili 760 eura po kvadratu i pritom besplatno dobila dvije velike terase, garažu za dva automobila i uređeni vrt od 178 kvadrata.

Država je u ovom slučaju ostala uskraćena u najmanju ruku za PDV.

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.