Ilustracija

Kujundžić izigrao veledrogerije, Hrvatska ostaje bez lijekova?

Autor: Dnevno/Dr. K.

Dug veledrogerijama nastavlja se gomilati i one najavljuju početak limitirane isporuke lijekova i medicinskih proizvoda, najavljeno je na konferenciji za novinare HUP – Koordinacija veledrogerija.

Iz veledrogerija najavljuju i podizanje tužbi protiv pojedinih bolnica, onih s najstarijim dugovanjima – Opća bolnica Dubrovnik, Sisak i Vinkovci.

Ne postoji nijedna bolnica koja plaća svoje obaveze u zakonskom roku od 60 dana. Nakon ignoriranja iz Vlade, službeni dopis slat će Europskoj komisiji, najavili su u petak u Zagrebu.

Podsjećamo, krajem svibnja ministar zdravstva Milan Kujundžić rekao je da će veledrogerijama “u idućih nekoliko dana HZZO isplatiti 200 milijuna kuna duga za isporučene lijekove i medicinski materijal bolnicama, a razgovori o dugoročnom rješenju dugova se nastavljaju”.

“Od ukupno 200 milijuna kuna 40-ak milijuna će ići na podmirenje dugova nekoliko bolnica – u Dubrovniku, Sisku, Vinkovcima i Virovitici, čiji se dugovi primiču razdoblju od tri godine te im prijeti ovrha, dok će 160 milijuna biti isplaćeno veledrogerijama prema izvršenosti posla pojedine bolnice”, rekao je Milan Kujundžić prilikom boravka u Kliničkoj bolnici Merkur.




Autor:Dnevno/Dr. K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.