KRVAVI VIKEND U TEKSASU! Nekoliko djece nastradalo od vatrenog oružja

Autor: Dnevno

Petero djece ubijeno je ili ranjeno vatrenim oružjem ovaj vikend u Teksasu, a među njima i četverogodišnjak kojega je ubio petogodišnji brat.

U nedjelju je petogodišnjak pronašao vatreno oružje u svojoj kući u mjestu Fort Worth te ispalio fatalan hitac u četverogodišnjeg brata, objavila je lokalna policija. “Za sada nije pokrenut sudski postupak protiv roditelja”, rekao je glasnogovornik policije.

Nekoliko sati poslije u susjednom Arlingtonu šestogodišnjak je teško ranjen, a počinitelj je vjerojatno jedan od njegove braće. Nekoliko djece igralo se u sobi kada je desetogodišnjak pronašao pušku, uperio je u najmlađeg među njima te opalio. Dječak je ranjen u glavu i u kritičnom je stanju. Mladić koji je bio u kući rekao je policiji da je puška njegova, a roditelji tvrde da o tome ne znaju ništa pa istraga treba otkriti kako je nabavio oružje.

U trećem slučaju, također u Arlingtonu, osmogodišnja djevojčica ranjena je u nedjelju pucnjem iz poluatomatskog ukradenog oružja. Njezini roditelji su rekli da je sjela na to oružje koje je potom opalilo.

U nedjelju ujutro četrnaestgodišnjakinja je ranjena vatrenim oružjem i prevezena je u bolnicu Fort Worth čime je postala peta žrtva tog vikenda.

U Sjedinjenim Državama 30 posto odraslih navodi da posjeduje barem neku vrstu vatrenog oružja.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.