foto: dnevno.ba/Ilustracija

KRVAVA POTJERA NA BAŠČARŠIJI: Marokanac u bijegu od policije zabio nož u rame muškarcu

Autor: Dnevno

U noći s četvrtka na petak u Sarajevu na Baščaršiji došlo je do dramatične potjere, nakon što su pozvani policajci zbog slomljenog izloga jednog od poslovnih prostora.

Kako doznaju mediji, u pokušaju krađe, migrant iz Maroka slomio je izlog, a u tom je trenutku naišao policajac u civilu. Lopov se dao u bijeg, a u potjeru je krenuo policajac kojem su se pridružila još dvojica kolega.

Povike policajaca začuo je jedan Sarajlija, koji je bez razmišljanja u želji da pomogne policiji umalo stradao. Naime, Sarajlija nije razmišljao o tome kako bi Marokanac mogao biti naoružan, što je ovaj iskoristio u trenutku kada ga je hrabri muškarac htio zaustaviti zadavši mu ubodnu ranu nožem u rame.

Migrant je potom nastavio bježati, no policija ga je uspjela sustići i tada se drama nastavila, jer je ovaj put Marokanac krenuo na policajca.

Ubrzo je razoručan i priveden u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

Povrijeđeni mladić, kako saznaje avaz.ba, nije teško ozlijeđen.

Marokanac H.L. (18) se tako sumnjiči za tri kaznena djela – napad na službenu osobu u obavljanju poslova sigurnosti, nanošenje lakih tjelesnih ozljeda te oštećenje tuđe stvari.




U GLUHO DOBA NOĆI! Okršaj migranata u Sarajevu: Jedan je imao nož

Građani Sarajeva bijesni! Zatvara se migrantski kamp Vučjak i svi će biti preseljeni u Sarajevo! U Beogradu ih je 5 tisuća




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.