Snimio: Bruno Konjevic / CROPIX

KREŠO BELJAK SLAVI! Kapnuo mu je kapitalac u stranku! Hoće li ova akvizicija podići HSS?

Autor: Dnevno

Gradonačelnik Križevaca Mario Rajn danas je na konferenciji za medije u Hrvatskom saboru objavio kako se učlanio u HSS. Na funkciju gradonačelnika izabran je 2017. godine kao nezavisni kandidat. Istaknuo je kako je ponosan što je postao član najstarije hrvatske stranke sa stoljetnom tradicijom. Kaže da je usmjeren na budućnost zelene, održive i društveno odgovorne politike u Hrvatskoj.

„Ponosan sam što sam dio te politike. Sve ono što smo radili u Križevcima protekle tri godine je u znaku zelenog i održivog. Europa je dala jasne smjernice da u narednom razdoblju želi postati ugljično neutralni kontinent. Mi želimo takvu politiku promovirati i na državnoj razini. Vjerujem da iskustvom i referencama te znanjima o održivim politikama možemo doprinijeti da Hrvatska krene u smjeru zelenog razvoja i to bi trebao biti naš smjer u narednom desetljeću“, zaključio je Rajn.

Otkako je Rajn na čelu Križevaca, mediji su taj grad u Koprivničko-križevačkoj županiji prozvali šampionom EU fondova, gradom budućnosti, gradom solarne energije te gradom koji “misli zeleno”, a Rajn ističe kako im je u planu da do 2030. godine Križevci postanu potpuno energetski neovisan grad u Hrvatskoj.

Predsjednik HSS-a Krešo Beljak naglasio je kako su zelene i održive politike u fokusu HSS-a te je izrazio zadovoljstvo što je Mario Rajn izabrao HSS kao svoju političku opciju, još i više što do sada nije bio član niti jedne druge stranke.

Uz gradonačelnika Križevaca Marija Rajna u HSS se učlanio i zamjenik gradonačelnika Križevaca Mario Martinčević.

Ulaskom u stranku Mario Rajn je ujedno postao i član Glavnog odbora HSS-a.

 




 

 

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.