Foto: Wochit/AFP

KRENULO JE OPET! KOSOVSKI SPECIJALCI UPALI MEĐU SRBE: Nižu se uhićenja pripadnika Srpske liste, među njima je i bivši gradonačelnik

Autor: N.K

Nakon gotovo dva mjeseca od sukoba na Kosovu kada je specijalna policija upala u srpska sela u operaciji protiv krijumčarenja robe i digla Beograd na noge, zbog čega se spominjala i vojna akcija, specijalna policija Kosova upala je u Štrpce i uhitila 10 osoba među kojima su i pripadnici Srpske liste.

Među uhićenima je i bivši gradonačelnik Štrpce. Specijalne jedinice izvele su akciju zbog sumnji vezanih uz zloupotrebu položaja.

Kako javljaju tamošnji mediji, racija je još uvijek u tijeku.

“U tijeku je akcija. Riječ je o zloupotrebi službene dužnosti, odnosno davanju mita, rekao je glavni tužitelj Šukri Jašari prištinskim medijima, piše RTS.

Akcija se, kako navode neslužbeni izvori, izvodi zbog zloupotrebe službenog položaja i primanja mita, u vezi sa građevinskim radovima na Brezovici.

Prema pisanju albanskih medija, pretreseno je više od deset lokacija, imanja i kuća bivšeg predsjednika općine Štrpce i drugih visokih službenika Srpske liste.

Štrpce je sredina u kojoj Srbi čine većinu stanovništva.




U to vrijeme, predsjednik Srbije nalazi se u Albaniji na sastanku inicijative “Otvoreni Balkan”, zbog čega su jučer u Tirani gorjele srpske zastave.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.