fbpx
Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

KRENULA PRLJAVA KAMPANJA: Šef Počasnog bleiburškog voda objavio navodne dokaze da je Škare Ožbolt 1989. godine bila u Savezu komunista Jugoslavije!

Autor: N.N.

U predizborno vrijeme jedan od prokušanih trikova je izvlačenje prljavog rublja kandidata za određenu funkciju.

Danas je, čini se, na redu veš kandidatkinje za gradonačelnicu Zagreba Vesne Škare Ožbolt.

Tako je, nakon, navoda da je plagirala dio izbornog programa Mosta, na što je odgovorila da je izložena kibernetičkim napadima te da su joj dokumenti podmetnuti, na njezinu adresu upućena još jedna optužba koja dolazi od publicista i šefa Počasnog bleiburškog voda Bože Vukušića.

Kako je napisao na svom Facebook profilu, uz objavljene fotografije, u arhivi CK SKH “našli su se dokumenti iz kojih proizlazi da je Vesna Škare primljena u članstvo Saveza komunista Jugoslavije početkom 1989. godine, dakle u sumrak komunističkog vojno-političkog bloka (Varšavski pakt i SSSR) i jugo-komunističke države (SFRJ). A to se čini nezamislivim za osobu njenog političkog talenta i morala”, piše Vukušić.

Vukušić je priložio fotografije navodnih dokumenata koji dokazuju njegove tvrdnje.
Screenshot/Facebook

U prilog tome da su dokumenti u najmanju ruku dubiozni stoje datumi na dokumentima koje je objavio Vukušić. U njima piše kako je odluka u prijemu u Savez komunista Jugoslavije donesena na sastanku 12. siječnja 1989. godine, a prijedlog za prijem nosi datum 13. prosinca 1989. godine što bi značilo da je Škare Ožbolt prije primljena u SKJ nego što je predložena.

Vukušić inače priprema objavu registra suradnika UDBA-e, a podsjetimo, a javnosti je poznat po tome što je uhićen i optužen za organiziranje protuudbaškog udara u kojemu je 7. kolovoza 1983. godine u Karlsruheu smrtno stradao jedan jugoslavenski gastarjabter Jusuf Tatar. Tri godine je proveo u samici istražnoga zatvora Stammheim pokraj Stuttgarta, a na koncu je osuđen na doživotnu robiju. Odslužio je samo osam godina.

Vesna Škare Ožbolt početkom devedesetih godina primljena je u Ministarstvo vanjskih poslova, gdje radi na otvaranju ureda RH u inozemstvu (Stuttgartu, Münchenu). 1991. god. prelazi u Ured Predsjednika Republike, gdje je zadužena za odnose s javnošću. Od 30. studenoga 1995. bila je članicom Predsjedničkoga vijeća, savjetodavnoga tijela Predsjednika Republike Hrvatske, zadužena je za pregovore sa pobunjenim Srbima.
U razdoblju 1995. – 1997. god. rukovodi procesom mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja, obnašajući dužnost predsjednice Nacionalnoga odbora za ostvarivanje programa uspostave povjerenja, ubrzanog povratka i normalizacije života na ratom stradalim područjima Republike Hrvatske, te članice Državnoga povjerenstva za uspostavu ustavnopravnoga poretka Republike Hrvatske na područjima Osječko-baranjske i Vukovarsko-srijemske županije, koja su tada bila pod upravom UNTAES-a. Savjetnicom Predsjednika Republike Hrvatske za politička pitanja bila je od 14. listopada 1998. do 30. travnja 2000. godine.

Gospođu Škare Ožbolt smo zamolili za komentar, a odgovor ćemo objaviti kada ga dobijemo.

 
Autor:N.N.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.