fbpx
Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

KREĆE UTRKA ZA OSIJEK: Poznati doktor i političar istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika, pa poručio da u ovu utakmicu idu ‘sami i bez kalkulacija’

Autor: Ines Brežnjak

Svakim danom sve je više političara koji ističu svoje kandidature za nadolazeće lokalne izbore, a među njima je i osječki kirurg dr. Vladimir Šišljagić, koji je danas istaknuo svoju kandidaturu za gradonačelnika grada Osijeka, istaknuvši kako “u ovu utakmicu idu sami, imenom i prezimenom, bez raznoraznih kalkulacija”.

Na konferenciji za medije održanoj u prostorijama stranke SSiB, glasnogovornik i osoba za odnose s javnošću, Robert Valdec predstavio je i dio tima odnosno članove predsjedništva stranke i gradske organizacije koji će zajedno sa Šišljagićem dijeliti put na predstojećim lokalnim izborima.

U timu su profesor Drago Stojković, magistra umjetnosti Željka Fuderer Levak, potpredsjednica stranke, tajnik i član predsjedništva gradske organizacije Božidar Šnajder, zamjenica predsjednika stranke Zvjezdanu Tuma Pavlov, te predsjednik gradske organizacije Marijan Ivić.

U utrku za gradonačelnika Osijeka odlučio se prvenstveno ponesen emocijama, osobnom tjeskobom, tugom, ali i revoltom zbog otužnog i deprimirajućeg stanja u gradu.

“To stanje nije od jučer i predugo traje zbog nametnute atmosfere i letargije, pesimizma i defetizma. Naš Osijek nikada nije bio takav  i vjerujem kao mnogi od vas, mojih sugrađana, da ga je teško promatrati takvog. Teško je promatrati dugotrajnu stagnaciju, nazadovanje, propadanje, zbog čega ga naši sugrađani napuštaju tražeći posao, egzistenciju i bolji život u drugim gradovima i državama”, rekao je Šišljagić pa iznio samo neke od nedostataka poput razrovanih nogostupa, dotrajalih cesta punih rupa, invazije komaraca, loše led rasvjete, zatvorenih poslovnih prostora u centru grada, nedovoljnih kapaciteta u gradskim vrtićima, izostanak konkretnih mjera na planu socijalne politike kojima bi se poboljšao život socijalno ugroženog stanovništva i brojne druge nedostatke proizašle iz loše brige o gradu i njegovim građanima.

Šišljagić je rekao da Osijek mora postati zanimljiv investitorima i poduzetnicima te onima koji su spremni ulagati u proizvodne pogone i otvarati radna mjesta.

“Sjetimo se da je Osijek naš dom, da želimo ostati u tom svom domu, našem Osijeku, našem zavičaju i našoj domovini, uz našu djecu roditelje, bake i djedove, susjede i prijatelje.  I zato smo spremni i odlučni preuzeti odgovornost za vlastiti ostanak i opstanak u vlastitom domu, a to možemo samo zajedno”, poručio je svojim sugrađanima.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.