Foto: Marijana Banko / CROPIX *** Local Caption

KRAJ ULJANIKA: Legendarno brodogradilište odlazi u povijest! Postoji još samo jedna opcija za dalje

Autor: Dnevno

Skupština vjerovnika u srijedu je na Trgovačkom sudu u Pazinu odlučila da Uljanik d.d., krovna organizacija pulske brodograđevne kompanije, nema uvjete za nastavak poslovanja i ide u likvidaciju, javlja N1.

Stečajna upraviteljica Marija Ružić predložila je da skupština donese sljedeće odluke: da nema osnove za izradu stečajnog plana, obustava poslovanja stečajnog dužnika (Uljanika d.d.), unovčenje imovine stečajnog dužnika, osim one koja bi se mogla koristiti za eventualnu ponovno pokretanje proizvodnje.

Prijedlog Ružić prihvatila je većina na Skupštini.

Sve odluke su prihvaćene s više od 90 posto glasova vjerovnika, čime je i formalno stavljena točka na postojanje Uljanika d.d.

Ružić je spomenula mogućnost oživljavanja brodogradnje kroz tvrtku Uljanik brodogradnja 1856 u koju bi iz Uljanika d.d. trebala biti prenesena koncesija na pomorskom dobru te oprema nužna za djelatnost i brodovi u gradnji. O tome, međutim, vjerovnici danas nisu raspravljali, jer odluka o tome hoće li se u Puli i u budućnosti graditi brodovi i dalje je na hrvatskoj Vladi.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.