pobjednickiput.com

Kovačev tim počeo koristiti sve raspoložive alate u bitci za HDZ. Žestoko se obrušili na Plenkovića

Autor: Dnevno

”Sadašnje stranačko vodstvo odvelo je HDZ na ideološke pozicije s kojima se mnogi članovi i simpatizeri ne mogu prepoznati. Umjesto demokratskog nadmetanja s ljevicom, stranačko je vodstvo energiju utrošilo u svađama s vlastitim biračkim tijelom”, stoji na stranici pod nazivom Pobjednički put 

Najavljeni kandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač nije podržavao niti tražio ratifikaciju Istanbulske konvencije, kako to opetovano i neistinito pokušavaju prikazati Andrej Plenković i njegov izborni stožer, priopćio je Kovačev izborni stožer, nazvan Opcija za promjene.

“Kao što je hrvatskoj javnosti poznato, Miro Kovač usprotivio se među prvima u HDZ-u ratifikaciji tzv. Istanbulske konvencije. U Hrvatskom je saboru, unatoč inzistiranju i pritiscima Andreja Plenkovića, 13. travnja 2018. protiv nje i glasovao”, kaže se u priopćenju.

Ocjenjuju kako glasnogovornik stožera Andreja Plenkovića (Davor Božinović) manipulira sadržajem iznesenim na tiskovnoj konferenciji održanoj 25. studenog 2014., prigodom Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama, te da se Kovač tada kao međunarodni tajnik obratio u ime Predsjedništva HDZ-a te nijednom riječju nije spomenuo ni ratifikaciju ni tzv. Istanbulsku konvenciju.

Citira se Kovačeva tadašnja izjava koja je objavljena i na službenoj HDZ-ovoj stranici: “U ime Predsjedništva stranke i u ime muškog dijela stranke pridružujem se osudi svakog oblika nasilja nad ženama u društvu. Iskazujem podršku jednakopravnom statusu žena u hrvatskom društvu i vrednovanju statusa žena u hrvatskom društvu”.

Da tim okuplje oko Mire Kovača ima ozbiljne naknane u svrgavanju Plenkovića, te preuzimanja HDZ-a, pokazuje i nedavno pokrenuta internetska stranica pod nazivom Pobjednički put, na kojoj se traži potpora članova HDZ-a za kandidaturu Mire Kovača, Davora Ive Stiera, Ivana Penave, Milijana Brkića i drugih. Osim ove stranice, tim Kovač ima i Instagram profil

 




View this post on Instagram

 

Danas smo ispunili formalne uvjete i potpisali smo obrasce za kandidature. Ovime počinje proces prikupljanja potpisa. HDZ – Uvijek prvi! #hdzuvijekprvi #pobjednickiput #opcijazapromjene #mirokovac #davorivostier #ivanpenava #hdz #hrvatskademokratskazajednica

A post shared by Pobjednički put (@pobjednickiput) on




”Sadašnje stranačko vodstvo odvelo je HDZ na ideološke pozicije s kojima se mnogi članovi i simpatizeri ne mogu prepoznati. Umjesto demokratskog nadmetanja s ljevicom, stranačko je vodstvo energiju utrošilo u svađama s vlastitim biračkim tijelom. Od Istanbulske konvencije do “crnog labuda”. Rezultat takvog ideološkog usmjerenja bila je podjela unutar stranke i podjela biračkog tijela. U takvoj situaciji, tradicionalni birači HDZ-a odlaze u sve većem broju prema drugim opcijama ili ne izlaze na izbore, a lijeve političke i društvene opcije ostaju kao jedini sadašnji i potencijalno budući koalicijski partner ovakvog HDZ-a. U praskozorju hrvatske demokracije, stari je režim optužio Hrvatsku demokratsku zajednicu da je “stranka opasnih namjera”. Danas, u očima mnogih, HDZ je postao organ vladajuće elite.
Stoga ćemo nakon pobjede na unutarstranačkim izborima jasno odrediti HDZ kao širi narodni pokret okupljanja državotvornih, pučkih i demokršćanskih snaga, nasuprot lijevim i elitističkim strukturama u politici i društvu.
Veličina je našeg utemeljitelja i prvog predsjednika dr. Franje Tuđmana što se odrekao osobnog komfora i svih mogućih povlastica te je prije izabrao disidentstvo, političku marginalizaciju i zatvor nego pokoravanje lijevoj vladajućoj eliti. Iz tih se pozicija, političkom širinom ali i jasnim ciljevima, stavio na čelu pokreta koji je pobijedio Komunističku partiju i predvodio put prema nezavisnoj državi.

Tim istim duhom, danas želimo predvoditi istinske promjene političkog i ekonomskog sustava, osloboditi državu od klijentelizma kako bi služila svim hrvatskim ljudima. Tim istim duhom želimo izvući hrvatskog čovjeka iz apatije i malodušja, olakšati povratak onima koji su Hrvatsku napustili i osnažiti one koji su u Hrvatskoj ostali. Tim istim duhom želimo probuditi HDZ i probuditi Hrvatsku!”, stoji na ovoj internetskoj stranici..

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.