Kovač: Retorika iz 1940. je neprihvatljiva

Autor: Dnevno

Rasistički komentar diplomatkinje Elizabete Mađarević prokomentirao je na Facebooku i nezavisni kandidat za predsjednika koji uživa podršku HSLS-a, Dejan Kovač.

“Kad sam rekao da ću redizajnirati hrvatsku diplomaciju nisam ni slutio da je stanje ovako loše. U 21. stoljeću retorika iz 1940-ih je neprihvatljiva i šteti ugledu Republike Hrvatske. Jedan izolirani incident ne predstavlja mišljenje svih hrvatskih građana. Kao predsjednik RH zalagat ću se oštru osudu ovakvog govora i kadroviranje diplomacije prema kompetencijama, a ne prema partijskim iskaznicama. Da li Vam se i dalje ideja o izvozno orijentiranoj diplomaciji čini smislena?”, napisao je Kovač na Facebooku.

HRVATSKA DIPLOMATKINJA IZAZVALA POTRES: ‘Samo bijela Europa je čista i autentična’; Pročitajte objašnjenje!

Podsjetimo, prva tajnica hrvatskog veleposlanstva u Berlinu Elizabeta Mađarević na društvenim mrežama ovog ljeta objavljivala je sporne tekstove o “čistoj i bijeloj Europi“. Nakon što su tekstovi izašli u javnost, Mađarević je tvrdila kako joj je profil hakiran dok se Ministarstvo ogradilo od njezinih stajališta i pozvalo ju na odgovornost.

 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.