Foto: Goran Mehkek / CROPIX

KOVAČ OTKRIO ISTINU O VUČIĆEVOM NEDOLASKU? ‘ Malo je smiješno što Vučić nije došao u Zagreb’!

Autor: Dnevno

Gost Newsrooma na N1 bio je član Odbora za vanjsku politiku Miro Kovač koji je međuostalim komentirao i Vučićev nedolazak u Zagreb.

U Zagrebu se bira novi predsjedsjednik Europske pučke stranke. Miru Kovača su pitali koliko je uobičajeno da postoji samo jedan kandidat.

“Tradicija je u velikim strankama da, ako je delegatski sustav taj koji se primjenjuje, da se napravi dogovor o kandidatu. U ovom slučaju to je dogovor o gospodinu Donaldu Tusku, još uvijek aktualnom predsjedniku Europskog vijeća, iskusnom predsjedniku vlade Poljske. Mi u Hrvatskoj imamo s njim dobra iskustva, mi u HDZ-u s time smo zadovoljni.”

Upitan o činjenici da se nitko iz HDZ-a nije kandidirao ni za jedno od potpredsjedničkih mjesta u EPP-u, kazao je:

“Nisam to istraživao. Da smo imali kandidate, vjerujem da bismo dobili podršku za jednog od deset potpredsjednika. Zašto se na to nismo odlučili, ne znam. Pretpostavljam da smo zadovoljni dosadašnjim plasmanom svojih ljudi u institucijama Europske unije. Volio bih da smo iskoristili ovaj Kongres da imamo svog potpredsjednika u Europskoj pučkoj stranci.”

Vučić neće doći na Kongres EPP-a u Zagreb, iako je njegova Srpska napredna stranka članica pučana.

“Ne znam zašto je gospodin Vučić odlučio tako postupiti. Meni je to malo smiješno. Nekakav argument o hajci je smiješan, bio je tu prije godinu i pol dana na poziv predsjednice. Rekao sam neki dan u intervjuu – meni to sliči na neku vrstu političkog kukavičluka. Tu su svi bitni čelnici iz redova EPP-a, gospođa Angela Merkel je tu, gospodin Donald Tusk. Čini mi se da je to je neka strategije da se prikaže kao žrtva. Odlučio je Srbiju dugoročno integrirati u Europsku uniju, prema tome, ne može pobjeći od odgovornosti. Meni je to sve skupa malo djetinjasto”, kazao je Kovač i dodao da ne vjeruje da je EPP ima nešto s Vučićevom odlukom.




“Mi smo otvorena zemlja, ako gospodin Vučić ne želi doći, to je njegova odluka. On je propustio šansu.”

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.