Foto: Patrik Macek/PIXSELL

KOŠTALO GA MASONSTVO! JELENIĆ NA MUKAMA: Vrhovni sud mu zadao težak udarac!

Autor: N.K

Vrhovni sud je u srijedu potvrdio odluku Državnoodvjetničkog vijeća (DOV) kojom je bivši glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić udaljen s dužnosti zamjenika glavne državne odvjetnice.

Ovo je već treći put da se donosi rješenje o njegovoj suspenziji jer je Vrhovni sud već u dva navrata prihvatio njegovu žalbu i ukinuo rješenje o suspenziji jer navodno rješenja nisu bila dobro obrazložena.

DOV je izdao i treće rješenje, a Jelenić se ponovno žalio. Ovaj put je žalba odbijena.

Stegovni postupak protiv Jelenića vodi se zbog članstva u masonskoj loži koje je, navodno, suprotno temeljenim načelima Etičkog kodeksa čime je moguće nanesena šteta ugledu državnog odvjetništva ili državnoodvjetničke dužnosti.

Podsjetimo, Jelenić je podnio ostavku na dužnost 19. veljače 2020. godine, nakon što se otkrilo da je član masonske lože, a potom je njegova nasljednica Zlata Hrvoj Šipek, kojoj je u međuvremenu bio zamjenik, zatražila pokretanje stegovnog postupka i privremeno udaljenje s dužnosti.

Autor:N.K
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.