Foto: Boris Kovacev / CROPIX

‘Korupcija im je u genetskom kodu: HDZ-ovo domoljublje je jedna ruka na srcu, a druga u našem džepu’

Autor: DR

SDP-ova saborska zastupnica Sabina Glasovac u emisiji Novi dan N1 televizije okomila se na Plenkovićevu vladu ocijenišvi je – koruptivnom.

“Kada sam Andreju Plenkoviću rekla kako je vlada korumpirana, rekao je kako neće dozvoliti da mu oporba lijepi etiketu korupcije, ali jedini tko HDZ-u lijepi etiketu korupcije su oni sami – oni ju gaje.”

“Njihovo domoljublje je jedna ruka na srcu, a druga u našem džepu“, izjavila je.

Uhićenja Josipe Rimac i drugih osumnjičenika ne smatra dokazom borbe protiv korpucije.

“Hapšenja nisu dokaz borbe protiv korupcije, nego da je ona u genetskom kodu HDZ-a. I Karamarko 2012. i Sanader 2006. godine također su rekli da će se boriti protiv korupcije. Ne likujem nad time, jer to znači da nismo nigdje napredovali u 20 godina, i da oni koji dolaze na državne funkcije rade u svom interesu.”

Rimac je zbog vjetroelektrane išla toliko daleko da je pokušala skinuti i točku s dnevnog reda Vlade




Glasovac se okomila i na ministricu obrazovanja Blaženku Divjak.

“Oni su školu za život sveli na tabletizaciju Hrvatske. Mi ćemo vratiti obrazovne promjene na put strategije koju su kreirali stručnjaci”, poručila je.

Plenković o četiri godine svog mandata: ‘To ni jedna Vlada dosad nije imala’




Autor:DR
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.