Dusko Jaramaz/PIXSELL

ŽUPANIJA S VELIKIM PORASTOM NOVOZARAŽENIH ODLUČILA ZATVORITI ŠKOLE: I osnovnoškolci prelaze na online nastavu

Autor: Andrej Jelušić

S obzirom na epidemiološku situaciju s više od 5000 aktivnih slučajeva na području Zagrebačke županije, župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić donio je odluku o organizaciji nastave na daljinu za osnovne škole kojima je osnivač Zagrebačka županije.

Nastava na daljinu odnosi se na razdoblje od 16. do 24. prosinca 2020. godine.

Također, preporučuje se gradovima Samoboru, Zaprešiću, Velikoj Gorici i Vrbovcu koji su osnivači osnovnih škola na svojem području, da analiziraju epidemiološku situaciju te prema potrebi donesu odluku o uvođenju nastave na daljinu.

Župan Kožić spomenutu odluku donio je na prijedlog Stožera civilne zaštite Zagrebačke županije i Službe za školsku i sveučilišnu medicinu pri Zavodu za javno zdravstvo Zagrebačke županije.

Naime, u razdoblju od 8. do 14.12.2020. zaraženo je 90 učenika osnovnih škola te 33 djelatnika radi čega je u samoizolaciji završilo 150 razreda.

Na području Zagrebačke županije od početka pandemije do ponedjeljka, 14.12. evidentirano je 13.548 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom, izliječeno je 8.186 osoba, a 42 osobe su preminule. Trenutno je aktivno 5.320 slučajeva. U odnosu na podatke od jučer oboljele su 304 osobe.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.