Foto: Milan Sabic/PIXSELL

ZAPELO MASOVNO CIJEPLJENJE I U SPLITU: CijepiSe od 250 osoba pozvao tek njih 60, liječnici pokušavaju shvatiti zašto

Autor: M.V.

Splitska Spaladium Arena u vrijeme “novog normalnog” postala je središnjica za masovno cijepljenje, no dok je ista dovoljno organizirana, platforma CijepiSe čini se kaska. Kako javlja Slobodna Dalmacija, od 250 osoba koje se mogu u jednom danu cijepiti u areni, platforma je tek pozvala njih 60. S druge strane, cijepljenje se nastavlja za one koji su se prijavili putem obiteljskih liječnika, a takvih je 1250.

“Za danas je predviđeno 1250 pacijenata za cijepljenje, koji su se naručili preko obiteljskih liječnika. Dvije trećine danas naručenih cijepit će se Pfizer-BioNTech cjepivom, a trećina AstraZenecom. Na raspolaganju im je osam timova koji će ih cijepiti. Deveti tim za cijepljenje je za pacijente prijavljene preko platforme ’CijepiSe’”, govori dr. Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije (DZ SDŽ).

On govori i kako se putem aplikacije prijavilo oko 9 tisuća osoba, a govori kako ne zna zašto je pozvano samo 60 ljudi. “Svakako znam da imamo prostora za cijepiti 250 ljudi, a oni šalju 190 ljudi manje. Iz kojih razloga, meni to nije poznato. Jedino što mi ’pada na pamet’ je da možda nisu uspjeli sve ljude obavijestiti ili da ih oni odbijaju, odnosno ne žele se cijepiti”, dodaje Rađa.

Zakazala i organizacija liječnika

Stanovništvo u areni cijepi devet liječničkih timova, a govore kako su termine dobili praktički preko noći. Iz tog razloga neke će ordinacije ostati prazne, a pacijenti bez skrbi. Rađa govori kako raspored radi sukladno količini cjepiva koje ima na raspolaganju. On potom obavijesti kolege o dežurstvu, dodaje.

“Pa neću valjda obiteljske liječnike naručivati na dežurstvo, a da im ne osiguram cjepivo”, zaključio je.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.