Foto: Armin Durgut/PIXSELL/Ilustracija

ZABRANA KUPNJE KAVE ZA VAN? Zbunili ljude izjavom da je u redu ako kupac šalicu ponese kući u vrećici

Autor: Hina / Ana Korenić

Ljubitelji kave u Češkoj bit će lišeni užitka njezina ispijanja na otvorenom, nakon što je vlada uvela zabranu kupnje kave za van, nastojeći i na taj način suzbiti daljnje širenje epidemije koronavirusa.

Ovakav je vladin potez Čehe ponukao da izraze svoje nezadovoljstvo komentarima na društvenim mrežama.

“Ovo je prava smijurija”, napisao je jedan korisnik interneta. “Nemam vremena sjediti u kafiću ujutro prije posla”, požalio se drugi.

Većina komentara bila je sarkastična, a jedan je glasio: “Da, ovo će nas bez sumnje spasiti od pandemije.”

Češka vlada novu je odredbu donijela u četvrtak, no zbog nejasne formulacije neki su shvatili da se u slučaju ove zabrane radi o pogreški.

Ministar trgovine Karel Havlicek dodatno je zbunio svoje sunarodnjake, kazavši da će, po njegovu mišljenju biti dopušteno kupiti kavu za van ako kupac šalicu bude mogao “kući ponijeti u vrećici”.

No ministar zdravstva Jan Blatny bio je vrlo jasan i nije ostavio mjesta sumnji kada je kasno u petak pojasnio o čemu je riječ.




“Ne radi se o pogreški: cilj nam je spriječiti ljude da hodaju po božićnim sajmovima i ulicama sa šalicama ili s hranom u rukama”, rekao je.

Autor:Hina / Ana Korenić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.