Foto: Matija Habljak/PIXSELL

VELIKI ODAZIV: Beroš objavio koliko se građana putem online sustava prijavilo za cijepljenje

Autor: Matea Vidić

Ministar zdravstva, Vili Beroš na svom Twitter profilu otkrio je koliko se ljudi i prva 24 sata prijavilo za cijepljene protiv covida putem sustava Cijepise.zdravlje.hr.

“Stranica cijepise.zdravlje.hr od jučer u 11 sati do večeras u 18.30 sati registrirala je 30.142 prijava“, naveo je pa se zahvalio građanima na iskazanom interesu i povjerenju u znanost i medicinu.

“Građani se još mogu prijaviti pozivom na broj 0800 0011 ili svojem obiteljskom liječniku”, podsjetio je Beroš.  Inače, 4000 zainteresiranih građana prijavilo se putem sustava i u tri sata probnog rada sustava pa bi se i oni trebali pridodati ukupnoj brojci.

Na cijepljenje se putem navedenog sustava mogu prijaviti svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem, ali građanima s kroničnim bolestima preporuča se da se najprije prijave preko svojih liječnika obiteljske medicine, koji će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. Osim toga, nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili s pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada, ističu iz Ravnateljstva civilne zaštite.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.