Photo: Ilustracija/Borna Filic/PIXSELL

U ZADRU SE OTVARA PUNKT ZA CIJEPLJENJE: Cijepit će Pfizerom i AstraZenecom, a evo što morate znati!

Autor: Matea Vidić

Stožer civilne zaštite zadarske županije izvijestio je kako od ponedjeljka, 1.ožujka, s radom počinje punkt za cijepljenje protiv covida-19 u ŠRC Višnjik.

Liječnici obiteljske medicine prijavljuju svoje pacijente putem linka koji su dobili od Zavoda za javno zdravstvo, navode iz stožera te pojašnjavaju kako je svaki termin slobodan za dvije osobe, dok je predviđen broj cijepljenja tijekom jednog dana, uz ovakav raspored, ukupno 200 pacijenata na dan.

“Punkt će biti otvoren od ponedjeljka do petka od 9 do 13 sati i od 15 do 19 sati , a prema potrebi i dostupnosti cjepiva radno vrijeme se može i mijenjati”, govore.

Ističu potom kako će na punktu, osim liječnika obiteljske medicine, raditi i tim Zavoda za javno zdravstvo Zadar koji će biti administrativna i stručna pomoć.

“Cijepljenje će se provoditi sa trenutno dostupnim cjepivima (prema sadašnjim informacijama u prva dva tjedna biti će na raspolaganju Pfizer i Astra Zeneca), a cijepit će se sve osobe koje Pema Planu provođenja cijepljenja protiv bolesti COVID-19 pripadaju drugoj fazi tj. osobe starije od 80 godina, osobe od 65 do 79 godina, te odrasle osobe visokog rizika mlađe od 65 godina i osobe umjerenog rizika”, dodaju.

Osvrnuli su se naposljetku i na osobe koje nemaju prebivalište u Zadarskoj županiji, a nalaze se u županiji, te naveli kako će iste biti prijavljene na punkt od strane djelatnika Zavoda za javno zdravstvo Zadar ili naručene na cijepljenje u Zavodu (Ulica Ljudevita Posavskog 7a). “Iste osobe se mogu prijavit na broj telefona 023/ 643 -377”, dodaju potom.

Inače, na području Zadarske županije 31 je novozaražena osoba koronavirusom, a preminule su dvije osobe. Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 258 uzoraka, pod aktivnim nadzorom je 875 stanovnika, a izliječeno je 14 osoba.




U Općoj bolnici Zadar od posljedica infekcije koronavirusom preminuo je muškarac u dobi od 92 godine te žena u dobi od 75 godina, zaključuju.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.