Foto: Matija Habljak/PIXSELL

U Karlovačkoj županiji u posljednja 24 sata 101 slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2

Autor: Sanja Plješa

U posljednja 24 sata u Karlovačkoj županiji registriran je 101 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2.

S područja Karlovca je 27 osoba, Barilovića jedna, Bosiljevo jedna osoba, Cetingrada jedna osoba,  Draganić četiri, Duga Resa 19, Josipdol šest, Netretić dva, Ogulin 24, Ozalj sedam, Rakovica jedan, Slunj pet, Tounj dva, Vojnić jedna osoba.

Ukupno su  do sada u karlovačkoj županiji oboljelo 2443 osobe. U samoizolaciji se nalazi 680 osoba, objavio je Civilni stožer Karlovačke županije.

Na bolničkom liječenju u OB Karlovac je 49 Covid pozitivnih pacijenata, sedam je na respiratoru, četiri su novoprimljena, četiri otpuštena s bolničkog liječenja, četiri pacijenta su preminula: dvije muške osobe u dobi od 62 i 83 godine i dvije ženske osobe u dobi od 88 i 89 godina sa od prije pridruženim bolestima. U samoizolaciji se nalazi 68 djelatnika, 50 zdravstvenih i 18 nezdravstvenih.

Na COVID OB Ogulin odjelu leže  23 bolesnika. Umro je jedan bolesnik 1953. godište sa značajnim komorbiditetom. U samoizolaciji je 54 djelatnika bolnice, od toga pet liječnika.

Inspekcija SCZ KARLOVAC imala je nadzore 21. na 22. studenoga. Područje Ozlja, Kamanja i Žakanja. U suradnji s sanitarnim inspektorom provedeni nadzori u četiri caffe bara. O provedenim nadzorima su sačinjeni zapisnici u kojima je konstatirano da nije utvrđeno kršenje mjera. U suradnji s turističkim inspektorom provedena je kontrola prekoračenja radnog vremena u 12 caffe bara.

Nije utvrđeno prekoračenje radnog vremena ni u jednom caffe baru. U provedbi nadzora sudjelovali su policijski službenici.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.