Foto: Ilustracija/Profimedia

STOŽER DONIO NOVU ODLUKU: Stupa na snagu već sutra, a traje do 31. prosinca

Autor: Matea Vidić

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske danas je donio Odluku o uvođenju nužnih epidemioloških mjera za područje Krapinsko-zagorske županije koja na snagu stupa 3. prosinca 2020. godine, a traje do 31. prosinca.

Do tada se žiteljima ove županije zabranjuje  posjeta korisnicima pružatelja socijalne usluge smještaja starijih i nemoćnih osoba te odraslih osoba s invaliditetom, uključujući i ne srodničke udomiteljske obitelji uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi, kojima su dopušteni posjeti u trajanju do 15 minuta uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u posjetu može biti samo jedan posjetitelj istovremeno.

Na snagu stupa i zabrana posjeta korisnicima stacionara ustanova za zdravstvenu njegu, uz iznimku korisnika koji su u terminalnoj fazi, kojima su dopušteni posjeti u trajanju do 15 minuta uz pridržavanje svih propisanih epidemioloških mjera, a u posjetu može biti samo jedan posjetitelj istovremeno.

Zabranjuje se i izlazak korisnika izvan prostora pružatelja usluga smješta za starije i nemoćne osobe i odrasle osobe s invaliditetom, izuzev ako je izlazak uvjetovan medicinskim razlozima, a preporuča se zaposlenicima pružatelja socijalnih usluga smještaja u sustavu socijalne skrbi da ne odlaze na stručne skupove i druge skupno organizirane oblika usavršavanja zaposlenika (kongresi, simpoziji, predavanja, radionice i sl.).

Zadužuju se stožeri jedinica lokalne samouprave za pojačani nadzor propisanih epidemioloških mjera, zaključuje stožer.

Inače, na području Krapinsko-zagorske županije evidentirano je 140 novih osoba pozitivnih na koronavirus, a dvije su osobe preminule.
Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.