Photo: Dubravka Petric/PIXSELL

Sedmero zaraženih u KBC-u Osijek, zatvoren dio Klinike za unutarnje bolesti

Autor: Daniela Delale

Svih sedmero novozaraženih u protekla 24 sata u Osječko-baranjskoj županije povezano je s Klinikom za unutarnje bolesti KBC-a Osijek, a riječ je o troje djelatnika i četvero pacijenata te je zatvoren dio Klinike i pacijenti su izolirani, izvijestio je u petak županijski Stožer Civilne zaštite.

Testirano je 240 uzoraka, a osobe pozitivne na Covid-19 su iz Osijeka, Đakova, Valpova, Donjeg Miholjca i Belog Manastira.

Prema najnovijim podacima, u KBC-u Osijek hospitalizirana je 31 osoba oboljela od koronavirusne infekcije, a na respiratoru su četiri osobe. 16 je novih kontakata stavljeno u samoizolaciju te se na području županije u samoizolaciji nalazi 435 osoba.

Stožer Civilne zaštite ističe i da je policija provjeravala osobe u samoizolaciji, i prema dojavi i samoinicijativno. Jedna se dojava pokazala netočnom jer je osoba zatečena na prijavljenoj adresi, a ni kod 71 samoinicijativne provjere nije utvrđeno kršenje mjera samoizolacije.

Brojka i dalje raste: U Zagrebu 23 novooboljele osobe, u Istri 10, u Zadru četiri, Vukovaru pet…




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.