Ilustracija Foto: Robert Fajt / CROPIX

RASTE BROJ ZARAŽENIH Karlovac priprema tri lokacije za izolaciju zaraženih korisnika domova

Autor: Hina

U Karlovačkoj županiji potvrđeno je 20 novooboljelih od covida-19, među kojima su i tri korisnice karlovačkog Doma za starije i nemoćne pa se za potrebu smještaja većeg broja zaraženih korisnika domova pripremaju prostorije za njihovu izolaciju, priopćio je u utorak županijski stožer.

Načelnica Stožera Vesna Hajsan Dolinar rekla je za Hinu da su danas, zbog pojave zaraze u više ustanova socijalne skrbi u Karlovačkoj županiji, od mjerodavnih ministarstava zatražili da se za izolaciju odobre tri zgrade, dvije u Centru za pružanje usluga u zajednici u Zorkovcu i Jaškovu te u Karlovcu u Vojnoj ambulanti.

“Dobijemo li odobrenje, organizirat ćemo na te tri lokacije smještaj covid pozitivnih, ali asimptomatskih ili lakše bolesnih korisnika domova iz sustava socijalne skrbi, i to samo u slučaju većeg broja zaraženih ljudi, da se rasterete kapaciteti u zdravstvenom sustavu za teže oboljele”, rekla je Hajsan Dolinar.

Zamolila je građane, sve ustanove i institucije te tvrtke da u svojim sredinama “podignu epidemiološku samozaštitu” kako bi u zdravstvenom sustavu zdravstvena zaštita mogla ostati kvalitetna za sve kojima je potrebna.

S danas 20 novooboljelih ljudi u Karlovačkoj županiji od ožujka je registrirano 499 zaraženih, što stožer smatra prosječnom razinom za Hrvatsku.

“S obzirom na rastući trend oboljelih u cijeloj državi, Karlovačka županije ne odskače od prosjeka i stožer se svakodnevno trudi postići što višu razinu poštovanja epidemioloških mjera, što je jedina zaštita od širenja zaraze”, zaključila je Hajsan Dolinar.




Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.