Photo: Ivica Galovic/PIXSELL

PREMINULA COVID POZITIVNA ZATVORENICA: Nije jasno ni kako se zarazila

Autor: Matea Vidić

Ministarstvo pravosuđa i uprave na svojoj je internetskoj stranici objavilo vijest o smrti zatvorenice Kaznionice u Požegi. Žena je preminula u četvrtak od posljedica zaraze virusom SARS-CoV-2, a od bolesti se liječila u Kliničkom bolničkom centru u Osijeku gdje je naposljetku i preminula.

“Za vrijeme boravka u Kaznionici, zatvorenica je dva puta testirana na prisutnost virusa. Prvi puta rezultati testa bili su negativni, a drugi puta pozitivni. Zatvorenica je pri pojavi simptoma upućena na testiranje te je nakon drugog testiranja zadržana na liječenju u ustanovi javnog zdravstva kako bi joj bila pružena adekvatna zdravstvena skrb. Detaljnom analizom nije utvrđen izvor zaraze, obzirom da u datom periodu nitko od službenika niti zatvorenica Kaznionice nije bio pozitivan na COVID-19 te su na snazi bile posebne mjere zaštite u cilju zaštite zatvorenika i službenika kaznenih tijela”, navode.

Ministarstvo pravosuđa i uprave ovim putem izražava sućut obitelji preminule zatvorenice, zaključuju.

Požeško-slavonska županija izvijestila je o 65 novozaraženih.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.