Foto: Pixabay

NOVOST ZA SVE MLADENCE: Ovo su svi detalji za održavanje svadbi, Božinović najavio i oštre sankcije

Autor: Mia Peretić

Nacionalni stožer civilne zaštite danas je predstavio ublažavanje mjera koje stupaju na snagu u ponoć s četvrtka na petak.

Tako su najavili da se broj uzvanika na svadbama može povećati na maksimalno 120, svečanost se mora prijaviti nadležnoj civilnoj službi i županijskoj zaštiti najkasnije pet dana prije početka.

“Sve prisutne osobe moraju zadovoljiti neki od sljedećih uvjeta – osobe su potpuno cijepljene, preboljele su covid ili su bile negativne na test u zadnjih 48 sati”, rekao je Davor Božinović.

Dodao je i da popisi uzvanika uz imena i prezimena te OIB-e moraju biti dostavljeni civilnoj zaštiti, a organizator mora voditi tablicu s imenima i prezimenima koju treba dostaviti nadležnoj županijskoj službi civilne zaštite 48 sati od početka svečanosti.

Organizator treba voditi brigu o tome jesu li svi nazočni, i uzvanici i osoblje, pjevači, imaju li potvrdu koju trebaju imati, rekao je Božinović.

Komentirao je i vremensko ograničenje.

“Neće biti ograničenja kad govorimo o svadbama, neće biti samo do 23 sata. Organizator treba voditi brigu o tome jesu li svi cijepljeni, testirani ili preboljeli, a to nisu samo uzvanici nego i osoblje, pjevači, svi koji sudjeluju u svečanosti. Bitno je da sve te osobe moraju biti informirane od strane organizatora da su to uvjeti za dolazak na svadbenu svečanost. Organizatorima želimo poručiti da će se ti podaci provjeravati i ako vidimo da se netko nije pridržavao, primijenit će se vrlo visoke sankcije. Moramo učiniti sve da oni koji sudjeluju na takvim događanjima se osjećaju sigurnim i da spustimo mogućnost da se ljudi inficiraju. Logično je da ćemo sve provjeravati s obzirom na popuštanje, da svi to shvate ozbiljno”, rekao je Božinović.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.