Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Nadzor Ministarstva za demografiju: ‘Postupano je sukladno uputama i preporukama svih nadležnih tijela’

Autor: Dnevno

Inspekcijski nadzor Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku utvrdio je da se u splitskom Domu za starije i nemoćne osobe u Vukovarskoj postupalo sukladno uputama i preporukama nadležnih tijela te da nije bilo propusta.

“Tijekom inspekcijskog nadzora utvrđeno je da je Dom postupao sukladno uputama i preporukama svih nadležnih tijela: Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva zdravstva, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije te Nacionalnog i Županijskog stožera Civilne zaštite”, stoji u odgovoru Ministarstva.

 

Nova žrtva koronavirusa! Ministarstvo potvrdilo: Nije bilo nepravilnosti u domu u Splitu

Utvrđeno je da nisu učinjeni propusti u postupanju zdravstvenih, stručnih i ostalih radnika Doma na II jedinici u Vukovarskoj. U inspekcijskom nalazu stoji kako su korisnici bili primjereno zbrinuti i imali svu potrebnu njegu i skrb, prenosi 24 sata.

Također, inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva proveden u splitskom Zavodu za javno zdravstvo te nad liječnicom Doma za zdravlje također je utvrdio da nisu pronađene nepravilnosti u radu.




Podsjetimo, u splitskom Domu za starije i nemoćne do sada je umrlo 14 štićenika.

 

 




 

 

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.