Foto: Nikolina Vukovic Stipanicev / CROPIX

Murteru stiže neophodna pomoć: Liječnici iz Šibenika u borbi protiv korone!

Autor: Dnevno

Na području Šibensko-kninske županije i dalje nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćeno je jutros iz Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije.

“Na dan 26. ožujka 2020. godine u Šibensko-kninskoj županiji nema novooboljelih od COVID-19. Od ukupno 15 oboljelih četvero pacijenata se i dalje nalaze na Odjelu infektologije i nisu na respiratoru.Od jučer je u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno ukupno 5 dojava o kršenju mjera samoizolacije za koje je provjerom utvrđeno da nije bilo kršenja navedenih mjera” – priopćili su iz Stožera.

I sve snage HGSS-a stanice Šibenik stavljene su u mobilizaciju kao ispomoć za sve aktivnosti vezane uz situaciju izazvanu širenjem koronavirusa na području Šibensko-kninske županije.

Najveće žarište u županiji je otok Murter koji se od jučer nalazi u potpunoj karanteni. Čak osmero mještana zaraženo je koronavirusom.

U Murteru, na parkiralištu ispred crkve postavljen je kontejner za trijažnu ambulantu bolesnika, gdje je upućen još jedan liječnik, prenosi Šibenik. in

Kako se doznaje od načelnika općine Tonija Turčinova  općina je dobila ono što je zahtjevala- ambulantu, tim doktora iz Šibenika  koji su se doborovoljno javili za pomaganje na područje Murtera oko pošasti koja je poharala ovaj otok u šibenskom arhipelagu i sve njegove stanovnike.

MURTER I BETINA OD DANAS U POTPUNOJ KARANTENI: Policija ne pušta nikoga




 




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.