fbpx
Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

Mislav Žagar: Američke tajne službe imale su zastrašujuću informaciju o virusu! ‘Ništa slično nismo vidjeli u novijoj povijesti’!

Autor: Dnevno

Mislav Žagar, nekoć najbliži suradnik Vesne Pusić, bivši član HNS-a, SDP-a, a kasnije i tajnik stranke Ive Josipovića “Naprijed Hrvatska”, na svom je Facebook profilu objavio kako mu se čini da istina o pandemiji koronavirusa nije posve jasna, a i izrazio je zabrinutost da bi svijet mogla pogoditi ne samo ekonomska kriza, već ekonomska katastrofa neviđenih razmjera.

U svom statusu poručio je da nije stručnjak i da su ovo samo njegova opažanja:

“Nisam epidemiolog pa ovo što ću napisati ne pišem kao stručnjak na tom polju, nego kao netko tko se uvijek zanimao za politička događanja.. Uz to imam i viška vremena..

Neću izvoditi nikakve zaključke, jel ovo nije post o teorijama zavjere nego ću pisati samo o podacima koje sam vadio iz raznih članka.
Obzirom da pratim od samog početka cijelu ovu stvar sa virusom, moram priznati da mi neke stvari nisu logične.
Gledam kako se Amerikanci i Kinezi lagano, ali konstantno pikaju ko je kriv za ovu situaciju oko virusa i samo je pitanje dana kada će te optužbe postati i službeni stavovi.

Pogotovo jer je u USA ovo izborna godina i ako bude puno mrtvih i zaraženih Trump će tražiti vanjskog krivca inače će izgubiti izbore.
Amerikanci se pripremaju i mobiliziraju za virus kao nikad do sada u povijesti, brojke zaraženih i umrlih im rastu velikom brzinom.

Ja jednostavno ne mogu povjerovati da su toliko podcijenili potencijal virusa.
Još bolje Amerikanci su imali informacije od svojih obavještajnih službi još početkom veljače u kojem stoji ” Ova bolest se prenosi brže od bilo čega što smo vidjeli u novijoj povijesti!”

Zašto su onda toliko dugo čekali sa pripremama, a predsjednik Donald Trump neumorno opetovao da virus neće teško pogoditi Sjedinjene Države.
Samo dva tjedna kasnije priča je dijametralno suprotna i sad izjavljuje da je Amerika u ratu i sebe naziva ratnim predsjednikom.. Na žalost njihov zdravstveni sustav je sve samo ne socijalni i velika većina Amerikanaca nema ni minimalno zdravsteno osiguranje, pa si neće moći priuštiti liječenje, i neminovno je da će mrtvih biti u tisućama.

E sad, sa druge strane Kina je uspjela zaustavila virus uz ” samo” 80000 zaraženih i 3200 mrtvih..
Ok pohvalno, strogi režim, poslušni Kinezi koji su disciplinirani i sve ostalo.
Ali recimo meni je nerealno da je Kina imala svega 80000 zaraženih i 3200 mrtvih, a zataškavali su postojanje virusa 7 tjedna u kojima se virus nesmetano širio i uspio zaraziti cijeli svijet, ali ne i ostatak Kine..Meni je to u najmanju ruku čudno.

Kina koja je najmnogoljudnija zemlja svijeta. Kina ima milijardu i 300 miliona ljudi i samo 80000 zaraženih.. Italija je trenutno na 61000, a Amerika na 41000 zaraženih, i brojke samo rasu. Za dan dva će sigurno preći Kinu..
Sa te “druge” strane zemljopisno ali i politički je i Rusija koja ima isto zaraženih kao i Slovenija, a direktno graniči sa Kinom.

Preko 100 zemalja diljem svijeta ne mogu izaći na kraj sa virusom i kraj se ne nadzire.
Kriza koja će pogoditi svijet nakon virusa po onome što pišu financijski stručnjaci iz cijelog svijeta bi mogla biti veća od ičega što svijet pamti. Ono što je sigurno je da će se definitivno svijet promjeniti, i ništa neće više biti isto. Što nas čeka nakon što virus pohara cijeli svijet mislim da danas ne možemo ni zamisliti.
I tu bi stao.”
Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.