Photo: Robert Anic/PIXSELL

Markotić objavila sjajnu vijest: PFIZEROVO CJEPIVO ŠTITI OD NOVIH SOJEVA KORONE

Autor: Dražen Krajcar

Alemka Markotić je tijekom konferencije za medije Nacionalnog stožera civilne zaštite rekla da je na zdravstveni sustav značajno manji pritisak zadnjih tjedan dana.

Markotić očekuje da se do proljeća i ljeta vraćamo u normalniji život, a tome prethodi i cijepljenje građana. S javnošću je podijelila dvije važne informacije. Rekla je da Pfizerovo cjepivo štiti od novih sojeva koronavirusa koji su se pojavili.

Dakle, Pfizerovo cjepivo djeluje na nove mutante.

Također je obznanila dobru vijest i po pitanju Moderninog cjepiva. Naime, nakon četiri mjeseca antitijela u krvi su i dalje u visokoj razini.

“Informacije među ljudima koji su preboljeli koronavirus govore o osam mjeseci imuniteta. Za očekivati je da su istraživanja relevantna za oba cjepiva. Prema AstraZeneci bi se imunitet i nakon njihovog cjepiva trebao održavati i do godine dana, možda i više”, rekla je Markotić.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.