KORONAVIRUS U BiH: Zatvorili sve škole te zabranili javna okupljanja

Autor: Dnevno

Dužnosnici entiteta Republika Srpska održali su sastanak na kojem je doneseno pet zaključaka povodom širenja zaraze koronavirusom.

Premijer RS-a Radovan Višković navodi da se zatvaraju sve škole na period od 21 dan.

“Donijeli smo pet zaključaka, iz preventivnih razloga, kako bismo zaštitili građane Republike Srpske od daljnje epidemije:

  1. Zatvaraju se sve osnovne i srednje škole u Republici Srpskoj na period od 21 dan do 30.3., kao i visokoškolske ustanove,
  2. Zabranjuju se javna okupljanja u tom periodu;
  3. Obratit ćemo se VM BiH i GP BiH da se pooštri ulazak i kontrola ulaska iz zemalja zahvaćenih koronavirusom;
  4. Obvezuju se zdravstvene ustanove da sačine plan rada u izvanrednim okolnostima. Večeras će biti sastanak s ravnateljima svih bolnica iz RS-a da preventivno pripremimo sve kapacitete;
  5. Zadužili smo članove sastanka da se ostvari kontakt sa Svjetskom zdravstvenom organizacijom, jer je kineski veleposlanik ponudio određenu vrstu pomoći, a obratit ćemo se i ruskom veleposlaniku”, rekao je Višković.

Dodaje da se za sada neće zatvarati vrtići, ali će se pojačati kontrola u tim ustanovama.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.