Screenshot:Twitter

JUŽNA KOREJA: Vođa sekte zbog koje se navodno proširio virus mogao bi biti optužen za ubojstvo, tvrdi da je mesija

Autor: Dnevno

Lee Man-Hee, vođa kršćanske sekte iz Južne Koreje mogao bi biti optužen za ubojstvo zbog širenja koronavirusa.

Gradske vlasti glavnoga grada Južne Koreje, od državnog odvjetništva traže podizanje optužnice protiv Lee Man-Heeja koji je utemeljitelj crkve Shincheonji, kao i protiv još 11 osoba. Naime, sumnja se da su krili imena zaraženih članova crkve koje su službene osobe pokušale pronaći prije nego što se virus proširi.

Više od polovine zaraženih članovi su Isusove crkve Shincheonji, kršćanske sekte. Dužnosnici tvrde da su njezini pripadnici prošli mjesec u gradu Daegu zarazili jedni druge, a potom su virus proširili dalje po zemlji te je Vlada u Seulu podnijela tužbu protiv 12 vođa sekte koji su optuženi su za ubojstva, nanošenje štete i kršenje Zakona o kontroli zaraznih bolesti.

Vođa sekte Lee Man-Hee tvrdi da je on mesija.

Južna Koreja jedna je od zemalja s najvećim brojem slučajeva zaraze koronavirusom izvan Kine te je po dosadašnjim podacima zaraženo 3730 osoba, a umrla je 21 osoba.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.