Foto: Josip Regovic/PIXSELL

DOČEKALI SMO! Pokrenut sustav prijavljivanja za cijepljenje protiv covida, evo tko se ne bi trebao prijaviti tim putem

Autor: Matea Vidić

Nakon probnog rada od tri sata i nekoliko dana dorade, pokrenut je portal za prijavu za cijepljenje protiv Covida-19, javlja Ravnateljstvo civilne zaštite.

Portal cijepise.zdravlje.hr građanima je dostupan od 1. ožujka, a u obavijesti o njegovu radu stoji i kako se građani dakako za cijepljenje mogu prijaviti i putem liječnika i opće medicine, ali i pozivom na besplatan broj 0800 0011.

Što se tiče samog portala, na isti se upisati mogu svi hrvatski državljani i osobe s prebivalištem i boravištem u Hrvatskoj dok se onima s kroničnim bolestima preporuča prijava preko svojih liječnika obiteljske medicine. “Oni će potvrditi njihovo zdravstveno stanje i odrediti prioritetno mjesto na listi cijepljenja. Nepokretne ili teže pokretne osobe također se prijavljuju za cijepljenje svom liječniku obiteljske medicine, koji će organizirati cijepljenje prilikom kućnog posjeta ili s pomoću mobilnih timova, dok će za osobe smještene kod pružatelja usluge smještaja ili u specijalnim bolnicama cijepljenje biti organizirano u tim ustanovama kao i do sada”, navode.

“Nakon zaprimanja prijave, građani će obavijest o mjestu i terminu cijepljenja primiti na svoju e-adresu, SMS porukom ili telefonski, ovisno o odabiru prilikom prijave. Osobe od 65 godina i više imaju prednost pred osobama mlađe životne dobi. Cijepljenje se provodi u ordinacijama obiteljske medicine, osobito za kronične bolesnike, u Županijskim zavodima za javno zdravstvo i na punktovima za masovno cijepljenje”, ističu.

“Ovisno o dostupnim količinama cjepiva, sustav će se nadograđivati i prilagođavati potrebama građana i zdravstvenih djelatnika”, zaključili su.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.