Foto: Marko Todorov / CROPIX

BORBA PROTIV KORONE: Vjerovali ili ne, Hrvatska ima najstrože restrikcije na svijetu

Autor: Dnevno

Sveučilište Oxford provelo je istraživanje prema kojemu Hrvatska ima najstrože državne mjere u borbi protiv koronavirusa.

U istraživanju su zemlje rangirane prema snazi uvedenih restrikcija, a prema njihovom indeksu, prema broju zaraženih, Hrvatska provodi najrigoroznije mjere na svijetu.

Telegram piše kako su zemlje s relativnom malim brojem slučajeva zaraze, poput Hrvatske,  reagirale odmah nakon katastrofe u Italiji, zbog čega su se  probile na sam vrh Oxfordove ljestvice.

Hrvatska se uistinu snažno bori protiv širenja zaraze snažnim mjerama, ali i prevencijom. Naime, ponajviše zbog situacije u susjedno Italiji, Hrvatska je imala puno više vremena i saznanja što kvalitetnije se pripremiti za dolazak virusa u Hrvatsku, što je i iskoristila, jer je broj zaraženih u Hrvatskoj, među najnižima po zemljama u svijetu, a uzlazna putanja novooboljelih još uvijek nije kritična, a još uvijek postoji nada kako će se velike brojke zaraženih uspjeti izbjeći, te da nas neće dočekati talijanski scenarij.

Zato je bitno pridržavati se zadanih mjera, koliko god se one nekome činile pretjerane ili nepotrebne, jer one to zasigurno nisu.

SAMO JE PITANJE VREMENA! Virus će se proširiti Hrvatskom: Drastične mjere već su spremne!




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.