Foto: Darko Tomas/CROPIX

Beroš o prozivkama da ‘uljepšavaju podatke’: ‘Brojke ne tajimo, sve je transparentno i jasno!’ Imao je poruku i za mlade…

Autor: D.R.

Ministar Vili Beroš danas je odgovarao na novinarska pitanja, a jasno, glavna tema bio je porast novoboljelih  i žarišta u Zagrebu  i Đakovu.

Epidemiološka situacija je očekivana. Mi smo se otvorili, gospodarske i druge aktivnosti moraju ići dalje”, rekao je, a potom se osvrnuo na politička prozivanja:

“Ovo sad što se događa u izbornoj kampanji nije dobro, mnogi politiziraju, što ne pridonosi smirivanju situacije“, rekao je.

“Neki pokušavaju osvojiti političke bodove na račun epidemije, no mi smo odgovorni ljudi, nama je zdravlje građana na prvom mjestu”.

Novinari su ga pitali i za dojam, čini li mu se da se situacija smiruje ili smo se suočili sa značajnim porastom.

Prema bolju novooboljelih se smiruje, no već sutra može biti drugačije. No, situacija je pod kontrolimo.

Komentirao je i razlike između broja novooboljelih koje je objavio Nacionalni stožer i one lokalne.




Nacionalni stožer, kao i lokalni, imaju 24-satne intervele, kod nas je 12:45 jednog dana do 12:45 drugog dana, a lokalni imaju nešto ranije. Ako zbrajate njihove rezultate i usporeditie s našima, nećete dobiti iste. Sve je transparentno i jasno.”

S obzirom da su noćni klubovi nova žarišta, imao je poruku i za mlade.

“Zabrinjava što je više od polovice slučajeva vezano uz klubove za mlade. Stožer je reagirao, pojačan je nadzor rada istih. Treba pričekati koji dan da vidimo rezultate. Meni je jasno da se mladi moraju zabavljati, ljeto je, završila je škola, no preporučio bi im da to rade na otvorenom.”




Na pitanje mogu li mladi plesati, Beroš se blago nasmijao i rekao da je olakotna okolnost da ‘moderni plesovi isključuju bliski kontakt’.

U Osječko-baranjskoj županiji 35 novozaraženih, u Zagrebu preko 40, među kojima i troje djelatnika KB Dubrava!

 

Koronavirus ne napada samo pluća: Od težeg oblika bolesti može stradati i mozak!

Autor:D.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.