Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL

ALARMANTNO STANJE NA DUGOM OTOKU: U Salima zaraza uzela maha! Načelnik općine smiruje

Autor: Nino Matić

Koronavirus ne jenjava, dapače situacija je sve teža. Zaraza je ponovno stigla i do otoka. Lastovo bilježi prve slučajeve, u Salima na Dugom otoku  sve se razbuktalo nakon jedne zabave. Zoran Morović, načelnik Općine Sali za RTL Danas otkrio je kakva je situacija – koliko je mještana zaraženo; prijeti li im zatvaranje.

“Trenutačno imamo više od 40 zaraženih, danas su obavljena i dodatna testiranja i čekamo rezultate, testirano je još 20-ak ljudi”, otkrio  je Morović.

“Po našoj procjeni imali smo tri žarišta, jedno je bila rođendansko slavlje, drugo crkveni zbor, a prije svega bila je pojava i u vrtiću i u školama gdje su bili asimptomatski slučajevi i sada vidimo da su cijele obitelji te djece oboljele”, kazao je.

Također je naglasio: “Odmah nakon prvog oboljelog podnijeli smo zahtjev županijskom i nacionalnom stožeru te su škole i vrtići zatvoreni, ukinuta su misna slavlja i te mjere su sada na snazi. Do potpunog lockdowna nije došlo”.

Otkrio je kako se nije osobno testirao jer nema simptome ni temperaturu, ali da gotovo svaka druga kuća u mjestu ima nekog oboljelog.

“Izuzetno je dobra stvar što je otočki liječnik educiran za uzimanje uzoraka, što je izuzetno bitno jer smo mi otočka sredina i naši ljudi sad n moraju putovati katamaranom na testiranje i tako ugrožavati sebe i druge”, kazao je.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.