KORONA VIRUS SIJE STRAH: Broj zaraženih rapidno raste, virus se širi s osobe na osobu!

Autor: I.Br.

Broj zaraženih novim tipom korona virusa u središnjoj Kini popeo se na 440, a devet ljudi je umrlo, objavili su u srijedu državni kineski mediji.

Pacijenti zaraženi novim tipom korona virusa identificirani su u 13 kineskih provincija, izjavio je direktor Nacionalne zdravstvene komisije Li Bin, a njegovu izjavu je prenijela državna televizija CCTV. Strah od epidemije se širi, jer će milijuni Kineza ovog tjedna putovati svojim kućama na subotnju proslavu Nove godine. Slučajevi zaraze ovim virusom identificirani su i izvan Kine, u Tajvanu, Filipinima, Tajlandu, Japanu, Južnoj Koreji, a u utorak je potvrđen i prvi slučaj u SAD-u.

Zdravstvene vlasti u Kini potvrdile su da se virus prenosi s čovjeka na čovjeka, potvrdile su zdravstvene vlasti u Kini. Konkretno, ministar zdravlja Kine izjavio je jutros da tamošnji stručnjaci vjeruju da se virus širi prenošenjem s čovjeka na čovjeka, točnije preko dišnih puteva.

“Postoji mogućnost da bi virus mogao mutirati i time pripomoći širenju bolesti”, kazao je. Za sada ne postoji cjepivo za novi virus.

I kineska Nacionalna zdravstvena komisija potvrdila je da se novi korona virus, koji izaziva upalu pluća, prenosi s osobe na osobu te da je zarazio i pripadnike medicinskog osoblja.  Neki stručnjaci kažu da virus nije toliko smrtonosan kao drugi oblici korona virusa, poput SARS-a, koji je 2003. odnio skoro 800 života, piše Telegraf.

Autor:I.Br.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.