30.04.2017., Vukovar - Medjunarodni susret hrvatske Katolicke mladezi odrzan je u gradu heroju Vukovaru. Euharistijsko slavlje odrzano je u dvorcu Eltz. Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Konzervativci, znate li kakvu ste djecu odgojili? Evo što kažu podaci

Autor: Dnevno, B.V.

Prema podacima Poligrafovog ideološkog i političkog istraživanja, koja je nakon opsežne Facebook kampanje zahvatila hrvatsku populaciju svih profila, dolazimo do prvih pokazatelja. Dosad je testu pristupilo više od 16 tisuća građana te upitnik još uvijek možete riješiti ovdje.

Kažu da na mladima svijet ostaje. Pa pogledajmo onda što kažu trenutačni rezultati. Kako diše hrvatska mladost?

U svjetonazorskim su pitanjima Hrvati relativno liberalni, ali je svakako vidljiva razlika između mladih (do 30 godina starosti) i ostalih ispitanika. U svijetu je prisutan trend gdje su mladi načelno puno liberalniji od starijeg stanovništva, ali u Hrvatskoj skroz drugačija slika – mladi Hrvati su konzervativniji od svojih roditelja.

MLADI PROTIV POBAČAJA, IMIGRANATA I LGBT ZAJEDNICE 

Mladi vjeruju u život od začeća. Za zabranu pobačaja je čak 45 posto mladih ispitanika, u usporedbi s 32 posto onih između 31 i 45 godina te 29 posto ispitanika starijih od 45 godina.

Nadalje, 47% mladog naraštaja imigrante percepira kao prijetnju europskoj kulturi i europskom načinu života.

Da mladi baš i ne podupiru LGBT zajednicu, govori podatak da ih se čak 54% protivi prijedlogu da udomljavaju ili posvajaju nezbrinutu djecu. Po pitanju stava oko transrodnosti, 50% mlađih ispitanika slaže se s izjavom da se trans osobe trebaju slati na liječenje.
Mladi su protivnici legalizacije prostitucije i marihuane, a jedina su dobna skupina koja većinski (51%) ne želi izbaciti vjeronauk iz državnih škola.

Autor:Dnevno, B.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.