Foto: Zeljko Puhovski / CROPIX

KONAČAN PORAZ! Zdravko Pevec 29. studenog odlazi u zatvor!

Autor: Dnevno

Zdravko Pevec, nekadašnji vlasnik trgovačkog centra Pevec mora u zatvor na nešto više od 10 mjeseci, dok će njegova supruga Višnja morati odraditi 80-ak sati rada za opće dobro. Kako piše Bjelovarski list, na odsluženje kazne Zdravko Pevec odlazi 29. studenog.

Podsjetimo, tako je odlučio Vrhovni sud u svojoj pravomoćnoj presudi, čime je potvrdio nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Bjelovaru iz siječnja 2015. godine.

Zdravko je osuđen na djelomično uvjetnu kaznu od 2 godine i 10 mjeseci što znači da mu se polovina kazne od 1 godine i pet mjeseci neće izvršiti ako u iduće tri godine ne počini novo kazneno djelo. Preostalu polovinu kazne Zdravko mora odslužiti. Međutim, kazna se istopila na nešto više od 10 mjeseci zatvora za vrijeme koje je proveo u pritvoru.

Njegova supruga, Višnja dobila je jednogodišnju kaznu zatvora koja je zamijenjena radom za opće dobro, a i njoj je uračunato vrijeme koje je provela u pritvoru, stoga se zatvorska kazna svela na pet i pol mjeseci zatvora, koja je potom zamijenjena radom za opće dobro, točnije 80 dana dobrotvornog rada.

Osim toga, Vrhovni sud je potvrdio presudu prvostupanjskog suda u dijelu koji se tiče zahtjeva prema kojem su Pevecovi dužni uplatiti 3.9 milijuna kuna tvrtki Pevec d.d. iz Bjelovara.

Sudsko vijeće Županijskog suda u Bjelovaru Zdravka Peveca proglasio je krivim po dvije od tri točke optužnice, a po jednoj ga je oslobodilo, dok je Višnja proglašena krivom po jednoj, a po druge dvije je oslobođena. Supružnici Pevec proglašeni su krivima po točci optužnice koja ih je teretila da su na štetu tvrtke pribavili nepripadnu materijalnu korist od gotovo 4 milijuna kuna.

Po drugoj točci optužnice, u kojoj ih se teretilo za povrede vođenja poslovnih knjiga, oboje su oslobođeni, a po trećoj točci optužnice u kojoj ih se teretilo da su utajom poreza državni proračun oštetili za gotovo 27 milijuna, krivim je proglašen Zdravko Pevec, dok je Višnja Pevec oslobođena optužbi.




Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.